Üzleti tippek

Indul az agrár Mikrohitel plusz

Új hitelcéllal bővül a Mikrohitel plusz program – közölte Aladics Sándortól, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Rt. vezérigazgató-helyettese a Világgazdasággal.

A mikrovállalkozások mezőgazdasági termékek előállítására, feldolgozására és forgalmazására irányuló beruházásaik finanszírozására is igénybe vehetik a kedvezményes kamatozású kölcsönt. A helyi vállalakozói központok a hónap végéig megkapják a technológiát, az ügyfelek pedig május közepétől igényelhetik a Mikrohitel pluszt.

Az új hitelcél esetén a kölcsön összege és a futamidő kisebb, mint a már futó programban. Azaz a mezőgazdasági tevékenységhez igényelhető kölcsön 1–15 millió forint helyett csak 1–5 millió lehet, a futamidő pedig tíz év helyett hét.

A hitelt olyan mikrovállalkozások vehetik igénybe, ahol a foglalkoztatottak száma tíznél kevesebb, és éves nettó árbevétele legfeljebb kétmillió eurónak megfelelő forintösszeg. A hitelből a kérelem benyújtását megelőző fél évben keletkezett számlák is finanszírozhatók. A Hitelgarancia Zrt. 80 százalékos mértékű készfizető kezességvállalása kell a kölcsönösszegre és annak egyéves kamatára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik