Üzleti tippek

Pályázat újságíróknak

Az Anna Lindh Alapítvány díja fiatal újságíróknak szól. Utazás is jár vele.

Az Anna Lindh Alapítvány a Kultúrák Közötti Párbeszédért és a Nemzetközi Újságíró Szövetség (IFJ) pályázatot hirdet olyan fiatal újságírók számára, akik a kulturális sokszínűségről írnak. 25 és 35 év közötti fiatal újságírók jelentkezhetnek újságcikkeikkel, a beadási határidő idén 2006. június 1. Négy újságíró (2 északi és 2 déli partnerországból) veheti majd át az Anna Lindh Alapítvány Kulturális Sokszínűségért elnevezésű díját, melyet ünnepélyes keretek között 2006. szeptember 10-én, Alexandriában adnak át.

Ezen kívül a nyertes újságírókat meghívják egy négy országot átszelő utazásra (2 északi és 2 déli országba), akik így a kulturális párbeszéd és sokszínűség fontos témáiról írhatnak. Az utazás alatt találkozhatnak civil szervezetek magas rangú képviselőivel, illetve sikeres projektek végrehajtóival. A nyertes újságcikkeket, illetve a körutazásról szóló beszámolókat nyomtatott formában is megjelentetik.

A díj létrehozói remélik, hogy a pályázat arra ösztönzi majd az európai és a dél-mediterrán országok újságíróit, hogy új szemmel nézzenek az euro-mediterrán régió közös, értékekben gazdag kultúrájára, elősegítve, hogy együtt, hatékonyan formáljuk majd közös jövőnket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik