Üzleti tippek

A PilisPack csomagolóanyaga a megújult Budafok Élesztőhöz

A PilisPack Csomagolástechnikai Rt évek óta látja el a Budakok Élesztő gyártóját – Lesaffre Magyarország Kft- csomagolóanyaggal.

Tavaly fogalmazódott meg az igény, hogy a piacvezető élesztő számára új csomagolási megoldást találjon közösen a beszállító és az élesztő gyártója, melyben a PilisPackra továbbra is számíthat.
Az élesztő csomagolása megfelelő szakértelmet és különleges odafigyelést igényel, hiszen a gyártás során, sőt még a csomagolásban is különböző biológiai folyamatok játszódnak le szünet nélkül, ezért a csomagolóanyag funkcionális szerepe a kiemelkedő. Könnyen eldől, ha a választott anyag nem megfelelő, hiszen üzemi és tárolási próbák sorozatát kell elvégezni a biztos siker és megfelelő választás érdekében. A csomagolás tervezése során több lehetőség is felmerült, figyelembe kellet venni hogy egy „élő” termékről van szó így egy ún. rotocote -hot melt réteggel bevont papírt választott az élesztőgyártó csapata, amely egy környezetbarát papír alapanyagú egyedi csomagolás lett.
A kívülről megújult termék már a hűtökben van. Az anyagkiválasztás során a PilisPack és a Lesaffre Magyarország közötti szoros szakértői és partneri kapcsolat szignifikáns szerepet kapott, így egy igazán „látványos” eredményt láthatnak a vásárlók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik