Üzleti tippek

Újabb szövetség alakult a körbetartozás ellen

A Magyar Lakásépítők Országos Szövetsége (MALOSZ) és az Eye Watch Global Network Kft. által tegnap aláírt együttműködési megállapodás értelmében az érdekvédelmi szervezet tagjai a jövőben közvetlenül tájékozódhatnak majd üzleti partnereik fizetési fegyelméről, pénzügyi megbízhatóságáról.

Ezzel újabb lendületet vesz a hazai körbetartozások felszámolásáért, valamint az újabb lánctartozások megfékezéséért indított küzdelem. Az építőiparban tevékenykedő, rendszeresen nem fizető vállalkozások lassanként a piac egyre jelentősebb hányada számára válik láthatóvá, lehetőséget teremtve ezzel mások számára is az irreális üzleti kockázatot jelentő helyzetek elkerülésére.

A hazai építőiparban óvatos becslések szerint is százmilliárdos körbetartozási hullám továbbterjedését kívánja fékezni az a stratégiai együttműködés, melyet a MALOSZ és az Eye Watch Global Network vezetői aláírásukkal a mai napon hitelesítettek. A hazai gazdaság egészére kifejlesztett, így valamennyi ágazat felé nyitott Eye Watch Információs Rendszer mára közel 33 ezer vállalkozás fizetési gyakorlatáról képes információt szolgáltatni, hozzásegítve ezzel az alapvetően kis- és középvállalkozásból érkezett felhasználókat pénzügyi kockázataik csökkentéséhez.

A rendszerhez csatlakozó cégek száma az elmúlt hónapokban dinamikusan növekedett, ami a tagok számára egyre növekvő biztonságot jelent. Bár a felhasználók között eddig is számos építőipari vállalkozás volt aktívan jelen, a ma létrejött együttműködéssel az építőipar egy újabb jelentős szegmense, a lakásépítő piac szavazott iránta bizalmat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik