Üzleti tippek

Újabb tévéadók jönnek

Film- és életmódcsatornával bővülhet hamarosan a kábelszolgáltatók kínálata. A Széles Gábor érdekeltségi körébe tartozó Vital Tv májusban, az amerikai stúdióóriás, a Metro-Goldwyn-Mayer MGM Channel nevű adója pedig szeptemberben startolna – jelenti a Világgazdaság.

Életmódcsatornaként üzemel majd a Vital Tv, amely a tervek szerint foglalkozik gasztronómiával és környezetvédelemmel, turizmussal, sporttal, egészségüggyel, wellness-szel és divattal is. Az adó műsorainak hatvan százalékát vásárolt programok alkotják, negyven százaléka pedig saját készítésű lesz.

A Vital Tv mellett újabb filmcsatornával bővülhet a kábelszolgáltatók kínálata, miután MGM Channel néven az amerikai Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc. még az idén egy saját adó elindítását tervezi. Az MGM a UPC Magyarország tulajdonosával, a Liberty Mediával közösen 50-50 százalékos részesedéssel vesz részt a vállalkozásban.

Az MGM Channel magyarul sugározza majd műsorait. Az adó várhatóan ősszel kerül be a UPC családi csomagjába – mondta Szűcs László, a UPC Magyarország sajtókapcsolati igazgatója.

A csatornaportfólió bővítése elengedhetetlenné teszi az összességében a legtöbb, 2,2 millió hazai háztartást elérő kábelszolgáltatók számára a digitális továbbítás bevezetését. A meglévő analóg szolgáltatással ugyanis már csak a meglévő adók kárára bővíthetők a csomagok. Az utóbbiban ráadásul számos magyar nyelvű új adó: az ugyancsak a Széles Gáborhoz tartozó Echo Tv, valamint a Deko Tv, a Sport Klub vagy éppen a Story Tv került a kínálatba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik