Üzleti tippek

7 milliós bírságot kapott a Magyar Rádió nyomdai közbeszerzés miatt

A Magyar Rádió Rt.-t 7 millió forintra bírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság az RTV Részletes című magazin nyomtatási tendere kapcsán. A határozatot a Közbeszerzési Értesítő közli.

A Magyar Rádió Rt. múlt év novemberében tett közzé közbeszerzési felhívást az RTV Részletes című magazin nyomtatására és kötésére. A példányszám heti 100 ezer, és a nyertes 2006-tól 2008 végéig nyeri el a munkát.

Az ajánlati felhívás részletesen leírta a mellékelendő referenciákat, amelyek hasonló terjedelmű és példányszámú, ugyanolyan technológiával készülő lapok lehettek, a megrendelő igazolásával kiegészítve. A december 20-án kihirdetett eredmény szerint a nyertes a Grafika Press Rt. lett. A másik három ajánlatot (ezeket a Szikra Lapnyomda Rt., a Magyar Hivatalos Közlönykiadó Kft. és az Origo Print Kft. nyújtotta be) a kiíró érvényteleneknek vélte, a referenciák nem megfelelő volta miatt. Az Origo Print Kft. azért fordult a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz, mivel véleménye szerint a nyertes cég sem megfelelően igazolta a referenciáit.

A Döntőbizottság megállapította, hogy a nyertes egyik referencia igazolása és nyilatkozata sem felel meg a kiírásnak. Arra is volt példa, hogy a nyilatkozatban 100 ezer példány szerepelt arra a kiadványra, amire a megrendelő csak 50 ezer példányos igazolást adott. A 740 millió forintos becsült értékű beszerzésre tekintettel a Döntőbizottság 7 millió forintos bírságot szabott ki a Magyar Rádió Rt.-re.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik