Üzleti tippek

Startra kész a Groupama Mountain Bike Magyar Kupa 2006 – Zöld úton és kétkeréken a biztosító

2006. április 6., Budapest – A Groupama Biztosító Zrt. támogatásával és a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség szervezésében, április 23-án rajtol a Groupama Mountain Bike Magyar Kupa 2006-os versenysorozata.

A Groupama Biztosító Zrt. és a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség összefogásával április 23-án, Pilisszántón startol a Groupama Mountain Bike Magyar Kupa 2006 országos versenysorozata, amely 14 állomást érint a tervek szerint. A sportesemény támogatásával a biztosító az ún. „zöld koncepciójának” keretén belül kíván példaértékűen előtérbe lépni, amelynek fókuszában az egészséges, biztonságos életmód elősegítése, a családbarát lakókörnyezet kialakítása, valamint a természet védelme áll. Ezen célkitűzésekhez jól illeszkedik a hazai mountain bike (MTB) sport pártfogolása, amely jelentős előrelépést és fejlődési lehetőséget jelent a szövetség életében.

A hosszútávra tervezett együttműködés keretében az évi közel 20 millió forintos támogatás összegét a szövetség teljes egészében a hazai MTB sportág fejlesztésére és fellendítésére fordítja. Ennek köszönhetően sor kerül a sportolók gyakoribb versenyeztetésére és a versenyek rendezési színvonalának növelésére, a pekingi és a londoni olimpiára való felkészülésre és kvalifikációra, valamint az intézményi kommunikáció bővítésére.

A szövetséget az elmúlt években különböző szponzori ajánlatokkal keresték meg hazai és külföldi cégek, amelyek azonban eszmeiségükben eltértek a közvetíteni kívánt értéktől és életmódtól, valamint a sportszövetség által képviselt szellemiségtől. A Groupamával kötött megállapodás jól tükrözi mindkét fél azon célkitűzését és törekvését, amelyben prioritást kap az aktív, egészséges, biztonságos, környezettudatos életmód és a természet védelme. Ösztönzésképpen a Groupama az amatőr futamok 8 állomásán helyszínenként 1 évre szóló Őrangyal balesetbiztosítást ajánl fel, amelyet a futamokon induló családok között sorsolnak ki.

„Együttműködésünk egyik gyümölcseként 2006-ban egy olyan szintű versenysorozat elé nézünk, amely megjelenésében és sportértékében büszkeségre ad okot. Jövőbeni céljaink eléréséhez partnerre leltünk a Groupama Biztosítóban azáltal, hogy sportágunk és a Groupama üzenete egybecseng. Nagy lehetőség előtt áll a hazai mountain bike sport, a szövetség pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy az új lehetőségek mentén nagyot lépjünk előre. Éljünk egészségesen és sportosan, együtt a természettel!” – mondta Sipiczki Róbert, a szövetség elnöke.

A Groupama Mountain Bike Magyar Kupa 2006-os versenysorozata 6 db XCO (olimpiai élsport, 1 országos bajnoksággal, fordulónként kb. 300 indulóval) és 8 db XCM (maratoni tömegrendezvény, 1 országos bajnoksággal, fordulónként kb. 1500 indulóval) kupafutamból áll.

A Groupama Mountain Bike Magyar Kupa 2006-ra tervezett programja (további információk és jelentkezés: www.mountainbikesport.hu; info@mmtbszsz.hu):

„A kerékpársport támogatása és sikerei hozzájárulnak ahhoz, hogy a kerékpár széles körben elfogadott, kedvelt közlekedési és rekreációs eszközzé váljon. Ez az összefüggés fordítva is megállja helyét, hiszen a kerékpárral iskolába, kirándulni járó fiatalok közül bizonyára többen kedvet kapnak majd a versenyszerű sportoláshoz is. Ez indokolja, hogy a kormányzat komplex kerékpáros programot hajt végre az egészséges, környezetbarát, és nem utolsósorban élményt nyújtó kerékpározás elterjesztése érdekében” – fogalmazott Bodor Ádám, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kerékpárügyi miniszteri biztosa.

A ’80-as évek elején néhány szabadgondolkodású kerékpáros arra jutott, hogy az egyre zsúfoltabb közúti forgalom elkerülésére megpróbálnak olyan kerékpárt alkotni, amely alkalmas a terepen és hegyen való kerékpározásra. Megszületett a mountain bike, magyarul a hegyi kerékpár. Pár év elteltével egyre több kerékpáros gondolta úgy, hogy a zöld erdőkkel borított hegyek igazi kihívást és fantasztikus élményt jelentenek. Harmóniában az erdők és hegyek növényzetével és állatvilágával, egy új kerékpáros sportág nőtte ki magát. Világbajnokot 1990-től, olimpiai bajnokot 1996-tól ünnepelhetünk. A sportág fejlődésével a szabályok folyamatosan változtak, de az erdő, a hegy, és a sportbarátok lelkesedése megmaradt.
Magyarországon jelenleg 60 MTB klub van és kb. 600 versenyengedélyes (licences) versenyző – a maratoni futamok résztvevőivel együtt közel 10.000 fő.

A Groupama Mountain Bike Magyar Kupa 2006 mellett, ugyancsak a „zöld koncepció” részeként valósulnak meg a Groupama Egészségnapok. A rendezvénysorozat 5 vidéki helyszínnel (Pécs, Debrecen, Szeged, Eger, Győr), változatos sportversenyekkel (különböző kerékpár- és kézilabdaversennyel) és az egészséges életmódhoz kapcsolódó programokkal (jógabemutatóval, egészségsátorral, színpadi műsorokkal, rajzpályázattal) várja a látogatókat. Az első állomás május 6-án, Pécs városa lesz.

A Groupama úgy véli, szükség van a biztosítók társadalmi szerepvállalására, ezért hosszú távú stratégiájának fő célkitűzése az ügyfélközeliség, amelyet a „zöld koncepció” tükrében is megerősít.

„A sportolót a verseny és saját határainak legyőzése élteti. Aki sportolt már valaha, vagy ismeri a profi sport világát, az pontosan tudja, mint jelent célokat kitűzni, eredményeket elérni, és folyamatosan arra törekedni, hogy adott helyen, adott időben a legjobb teljesítményt lehessen nyújtani. Az üzleti életben – akárcsak a sportban – meghatározó ez a három szó: gyorsabban, magasabbra, távolabbra. A Groupama azok mellé kíván állni, akiknek a legjobb teljesítmény mellett fontos, hogy biztonságban és egészségesen éljenek” – mondta Francois Maresquier, a Groupama Biztosító ZRt. vezérigazgatója.

###

Groupama Biztosító Zrt. (www.groupama.hu):
A 2004. őszi névváltást megelőzően, a Groupama Biztosító 1991 óta van jelen a magyar piacon. A hazai biztosítótársaságok 11. helyezettje folyamatosan fejlesztett szolgáltatásaival minden stratégiai biztosítási ágban képviselteti magát. Franciaország második legnagyobb biztosítótársasága, a Groupama Csoport 2005-ben elért 13,5 milliárd eurós forgalmával és 10 országban gyűjtött tapasztalatával áll a magyar leányvállalat mögött. Országos hálózatukban Budapesten 3, vidéken 32 irodával rendelkeznek.

Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség (www.mountainbikesport.hu):
A Magyar Mountainbike Szövetség 1993-ban alakult meg, a hazai mountain bike egyesületek összefogásával, majd szakági szövetségként – az 1996. évi sporttörvény alapján – a Magyar Kerékpársportok Szövetsége alá került. A Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség 13 éve szervezi és koordinálja a hazai „montisok” sportéletét és versenyeit. Feladatkörébe tartozik a Magyar Köztársaság kupasorozatának és országos bajnokságának megrendezése, valamint a Magyar Mountain Bike Nemzeti Válogatott felkészítése és versenyeztetése. A Szövetség célja, hogy széles körben népszerűsítse a moutain bike sportot, nemcsak a versenyzők, hanem a túrázók és a sport iránt érdeklődők körében is.

További információk:
Groupama Biztosító Zrt.
Paulányi Beáta, marketing osztályvezető (tel.: 06-1-279-4274; e-mail: beata.paulanyi@groupama.hu)

Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség
Varga Viktória, főtitkár (tel.: 06-30-743-7968; e-mail: vargav@mmtbszsz.hu)

Sajtókapcsolat:
B&D ComMedia Kft.
Béres Anikó, ügyvezető igazgató (tel.: 06-1-201-2512; e-mail: aniko.beres@commedia.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik