Üzleti tippek

Új lehetőség a cukorbetegség kiegészítő kezelésére

A cukorbetegség az egész világon sajnos népbetegség. Európában a népesség 5-5,5%-a érintett és az előfordulás növekvő gyakoriságú, a szakemberek 2O3O-ra az esetek számának megduplázásával számolnak.

Így minden eszköz és lehetőség, amely segíti a kívánt kontroll megvalósítását a cukorbetegség prognózisa szempontjából rendkívül meghatározó jelentőségű. Az egyensúlyi állapot fenntartásának három alappillére: a megfelelő étrend, továbbá a napi rendszerességü fizikai aktivitás – és ezen együttesen “életmód kezelésnek” nevezett eljárások elégtelen volta esetén – a szükséges gyógyszeres kezelés.

Ismertek olyan gyógynövény eredetű alkotóelemek, amelyek az inzulin-hatás erősítésén keresztül, vagy a közbülső anyagcsere folyamatokba avatkozva segítik a fenti tényezők hatásának érvényesülését. Ilyen új lehetőség a Geránium dielsianumot tartalmazó perui gyógyhatású készítmény, amely a cukorbetegségre való hajlam esetén támogatja a cukorháztartás egyensúlyi állapotát. A Pasuchaca-t az Országos Gyógyszerészeti Intézet a napokban vette nyilvántartásba, a termék minőségének, relatív ártalmatlanságának és hatékonyságának gondos elemzése után. Az OGYI megállapította, hogy a készítmény hatását farmakológiai és inka népgyógyászati adatok igazolják. A terápia eredményességi és óvatossági szempontjai szerint is indokolt az időnkénti vércukor ellenőrzés, hiszen ezen növényi hatóanyag a humán vizsgálatok szerint fokozza a sejtek inzulin érzékenységét, növeli a perifériális cukor felhasználást az izmokban, amely megerősíti a fizikai aktivitás fontosságát is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik