Üzleti tippek

Magyar vezető a Discovery-nél

A Discovery Networks Europe (DNE Forgács Kingát nevezte ki közép-európai részlege terjesztési és értékesítési igazgatójává. Forgács 2006. március 6.–tól tölti be e posztot.

Forgács Kinga Katarzyna Kieli alelnök és a közép-európai régió igazgatója felé tartozik beszámolási kötelezettséggel és Varsóban dolgozik.

Az új igazgató feladatai közé tartozik a közép-európai régió kereskedelmi stratégiájának kialakítása és felügyelete, a DNE közép-európai partnervállalatok értékesítési osztályainak összefogása és vezetése, a DNE csatornák hosszú távú terjesztésének biztosítása a létező összes platformon, illetve az értékesítésből származó bevétel maximalizálása a
Magyar vezető a Discovery-nél 1

Forgács Kinga

kulcsfontosságúnak számító lengyel, magyar és román piacokon – áll a DNE közleményében. Ezen túlmenően Forgács Kinga a partnervállalatokkal történő hosszú távú megállapodások megkötéséért lesz felelős. Forgács Kinga elmondta, hogy szoros együttműködés kialakítását tervezi az úgynevezett Discovery New Ventures-zel, vagyis a Discovery új vállalkozásaival foglalkozó részlegével is, a Discovery tartalmi értékének további növelése valamint a vállalat terjeszkedése érdekében.

Forgács a DNE-hez az HBO Közép-Európai részlegétől érkezik, ahol az HBO és a Spektrum televíziók Magyarországi képviseletét látta el. Az HBO-nál töltött időszak alatt jelentős bevételnövekedést ért el és munkája következményeként a Spektrum csatorna magyarországi előfizetői köre több mint 1,6 millió háztartásra bővült. Tizennyolc hónap alatt három új csatorna, az HBO 2, az AXN és a Cinemax sikeres beindítása is nevéhez kapcsolódott.

Az HBO-t megelőzően Forgács a Coca-Cola-nál, Magyarországon és Ausztráliában is dolgozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik