Üzleti tippek

Készenléti rádiót kommunikál a Morpho

A Magyar Telekom Rt. leányvállalata, a Pro-M Professzionális Mobilrádió Zrt. (Pro-M), a Morpho Communicationst bízta meg kommunikációs stratégiájának kidolgozásával és teljes körű szervezésével.

A Pro-M feladata az EDR (Egységes Digitális Rádiótávközlő Rendszer) hálózat kiépítése Magyarországon.

A rendkívül magas rendelkezésre állást biztosító, zárt rádiótávközlő rendszer célja, hogy olyan professzionális összeköttetést valósítson meg a különféle készenléti és rendvédelmi szervek között, amely gyorsabbá, hatékonyabbá és biztonságosabbá teszi az egyes feladatok végrehajtását. Az EDR hazánkban a TETRA-technológiával valósul meg. A TETRA egy professzionális felhasználásra tervezett mobiltávközlő rendszer elnevezésének, a Terrestrial Trunked Radionak (földi trönkölt rádió) a rövidítése. Olyan, a csoportkommunikációs szolgáltatások, a mobiltelefónia, az üzenetküldés és a mobil adatszolgáltatások egyedi kombinációja, amely egyetlen rádióegységről elérhető – áll a Morpho által jegyzett sajtóközleményben.

A Pro-M Zrt. által megvalósított EDR szolgáltatás tervezett magyarországi felhasználói többek között a rendőrség, a határőrség, a tűzoltóság, a katasztrófavédelem, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főigazgatóság, az Országos Mentőszolgálat, a büntetés-végrehajtás, a Honvédség és a Nemzetbiztonsági Szolgálatok. A társaság vezérigazgatója Kozma Béla, aki korábban az Emitel Rt.-t irányította.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik