Üzleti tippek

A mobiltévé tetszik a felhasználóknak

Megszülettek az első eredmények arról a mobiltelevíziós próbaüzemről, amelyet a CANAL+, a Nokia, az SFR, és a towerCAST bonyolított le a szolgáltatás iránti érdeklődés mérése érdekében.

A CANAL+ Group, a Nokia, az SFR, és a towerCAST DVB-H próbaüzeme tavaly szeptember 13-án indult Franciaországban. Azóta 500 résztvevővel zajlik a számos televízió-, és rádiócsatornához hozzáférést biztosító próbaüzem, amelyet a DVB-H szabvány alapján Nokia 7710 készülékekre sugároznak.

Az első eredmények szerint a résztvevők 73 százaléka elégedett a szolgáltatással. A felhasználók – akik a felmérésre kapott telefonukat cast mobiltévézésre használhatták – átlagosan napi 20 percet tévéztek. Ötven százalékuk mondta, hogy főleg otthon, 14 százaléka utazás közben (a próbaüzem ideje alatt a metrón számolni kellett a hálózat hiányával), 12 százalék pedig a munkahelyen nézett mobiltévét.
A legnépszerűbb programok a híradók, a zenés- és sportműsorok, a dokumentumfilmek, a CANAL+ tesztközönsége számára pedig a filmek voltak.

Fizetni is hajlandók érte

A résztvevők 73 százaléka eléggé, vagy nagyon elégedett volt a szolgáltatással. 68 százalékuk a próbaüzem során javasolt havi 7 vagy több eurós előfizetési díjat is hajlandó lenne kifizetni a szolgáltatásért, több mint 80 százalékuknak pedig tetszett az ajánlott műsor.

Az eredmények egybecsengenek a 3G terén szerzett kezdeti tapasztalatokkal. A próbaüzem résztvevői a televízió-csatornák és rádióállomások teljes választékát megjelenítő kijelző méretével elégedettek voltak. Mivel az emberek legtöbbször beltérben néztek tévét, ezért különösen fontos, hogy a hálózat az épületeken belül kiváló minőségű legyen. Ennek érdekében választották a próbaüzem létrehozói a masszív és hatékony sugárzást biztosító DVB-H szabványt – közölte a Nokia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik