Üzleti tippek

Office12 oktatás Londonban

Cégünk nagy lehetőséget lát a Microsoft új Office 12 programcsomagjában, stratégiai jelentőségűnek tartjuk, hogy profik legyünk ezen a területen is- mondta el Sali Róbert az Atigris Informatika Rt. vezérigazgató-helyettese.

A közelmúltban a Microsoft szervezésében került megrendezésre Londonban az új programcsomag egy szakértőknek szóló szűk körű oktatása. Ezen többek közt ügyféloldalról a magyar közigazgatás képviselői, a szállítók oldaláról pedig az ATIGRIS Informatika is képviseltette magát. Az oktatás célja a magyar szakemberek számára az új Office 12 szélesebb körű funkcionális megismerése és a szoftvernek a közigazgatási gyakorlatban való felhasználási lehetőségeinek feltérképezése volt. A gyakorlati oktatás során szakembereink előadásokat és működő bemutatókat tekintettek meg többek közt:

az Office 12 új felhasználói felületéről, amely egy teljesen átdolgozott felhasználói interfészt jelent. Az új design célja az, hogy megpróbálja levenni a felhasználó válláról az egyre bonyolultabb menükben való keresgélést, így az eszközöket munkafázisok szerint összeválogatott – jóval magasabb – „szalag”-nak nevezett eszközsávban tárolja, amely könnyen alakítható a felhasználó saját igényei szerint. Érdekes, hogy a változtatásokat rögtön élőben tekinthetjük meg, ezzel rengeteg felesleges munkát is megtakaríthatunk. A PDF-ben való mentési lehetőség szintén egy hasznos újdonság, eddig ilyen lehetőség nem volt.

az új XML alapú dokumentumszabványról (docx, xlsx, stb.) melyet nyílt szabványnak szán a Microsoft. Természetesen a régebbi Office verziókhoz is jelennek meg kiegészítések, melyek installálása után lehetőség nyílik majd ilyen formátumokat használni.

az újonnan megjelenő Office szerverekről, melyek lehetővé teszik például, hogy a szerveren „egy példányban” tároljuk a cég számolótábláit, melyeket így egyszerűen mindig aktuális állapotban tarthatunk. A számolási műveletek is a szerveren folynak, így tehermentesítve a klienseket.

a megkönnyített együttműködésről a Microsoft SQL Server 2005 szerverével, illetve a könnyedén használható portálmegoldásokról, amelyek segítségével mind a cég ügyfelei, mind pedig partnerei számára egyszerű a szükséges információk publikálása.

az új Excel services-ről, amely állandó kapcsolatot tart fenn a táblák és a különböző adatforrások között. Ennek a megoldásnak a segítségével az Office portál bármely lapjáról kereshetővé válnak a számolótáblák és a jelentések.

Az Atigris Informatika Rt. bemutatása.
Az Atigris Informatika Rt, a hazai informatikai piac egyik meghatározó szereplője, a Microsoft legnagyobb magyarországi partnere. Üzleti hatékonyságot növelő, komplex megoldásokkal szolgálja ügyfeleit. Segít az igények felmérésében, a rendszerek kiválasztásában, tervezésében, bevezetésében és működtetésében. Saját termékei, és megoldásai mellett több világcéggel dolgozik együtt az informatikai biztonság, a dokumentumkezelés, az elektronikus oktatás területén. Olyan jelentős ügyfeleket szolgál ki, mint az OTP Bank Rt., a MOL Rt., a Miniszterelnöki Hivatal. www.atigris.hu

Atigris Informatika Rt.
1119 Budapest, Etele út 57.
Tel.: 206-1996
Fax.: 206-2008

Email: adminisztracio@atigris.hu
WEB: www.atigris.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik