Üzleti tippek

A magyar HAAP Media a világpiacon

A NASDAQ-on jegyzett JupiterMedia Corporation vásárolta meg a magyar HAAP Media Kft. által létrehozott két online fotóügynökség, a Stock.xchng (www.sxc.hu) és a Stockxpert.com (www.stockxpert.com) tulajdonrészének 49,7%-át.

A két fotóügynökség a Dream Interactive Kft. és leányvállalata, a HAAP Media Kft. által közösen üzemeltetett nemzetközi piacvezető online fotóügynökségei. Hamza Péter 2001-ben hozta létre a világ piacvezető ingyenes stock fotó weboldalát, a Stock.xchng-et. Az oldal népszerűsége abban rejlik, hogy közel 200.000 kategorizált fotót tartalmaz, havonta mintegy 40 millió oldalt töltenek le világszerte. A weboldal rendkívül kelendő hirdetési felület lett, az Alexa szerint a világ 1500 leglátogatottabb oldala közé tartozik már a szolgáltatás.

A másik weboldal, a www.stockxpert.com, 2005-ben született meg, szintén a Dream Interactive gondozásában. A szeptemberi indulás óta rendkívül gyors fejlődés tapasztalható melynek eredményeként a weboldal jelentős szerepet tölt be a dinamikusan fejlődő „micropayment” stock fotó piacon. A képek méretétől függően 1-4 dollárt kell fizetni, melyből a fotósok 50%-os részesedést visszakapnak. Minden profi igényt kiszolgál az oldal, egy kép több felbontásban is letölthető, szabadon használható.

A JupiterImages, a NASDAQ-on jegyzett (JUPM) JupiterMedia Corporation divíziója, mely az aktív felvásárlásoknak köszönhetően a világ harmadik legnagyobb online fotóügynöksége lett, előtte csak a Getty Images és a Corbis foglal helyet. A JupiterMedia tulajdonába többek között olyan márkák tartoznak, mint a JupiterResearch, az Internet.com, az Earthweb, valamint a Photos.com.

Pfaff András és Hamza Péter a HAAP Media és a Dream Interactive cégcsoport tulajdonosai nagyon gyors fejlődést várnak az együttműködéstől. Elmondásuk szerint a JupiterImages tőkeinjekciója, fókuszált portfoliója és szakmai tapasztalata rendkívül jó lehetőségeket teremt, hogy a cég stockfotó szolgáltatásai további rendkívül gyors növekedést produkáljanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik