Üzleti tippek

Simon András távozik az MTV-ből

Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Televízió Rt. és Simon András műsorokért felelős alelnök – áll az MTV szerdai közleményében.

Rudi Zoltán, az MTV elnöke elismerését fejezi ki, amiért az alelnök a minőségi európai közszolgálatiság elvei szerint alakította át a magyar köztelevízió műsorrendjét. Az MTV és Simon András megállapodott, hogy a szerződésbontás részleteiről nem nyilatkoznak.

A Magyar Televízió műsoraiért mától közvetlenül a két csatorna műsorigazgatója, Pusztay András (m1) és Kósa Somogyi György (m2) felel. A Magyar Televízió Választási Irodájának irányítását szerdától Baló György, az iroda helyettes vezetője vette át Simon Andrástól.

Program-főtanácsadóként 2006. február 20-tól az intézmény munkáját segíti majd Olaf Steenfadt, a ZDF (a német közszolgálati televízió) korábbi vezető munkatársa, aki a Robert Bosch Alapítvány támogatásával dolgozik majd az MTV-ben. Az európai közszolgálati műsorok kialakításában komoly tapasztalatot szerzett Steenfadttól azt várja az intézmény, hogy a nagy európai televíziók értékeit és hagyományait segíti kiteljesíteni az Magyar Televízió mindkét csatornáján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik