Üzleti tippek

A HITACHI TRANSPORT SYSTEMNEK ÉPÍT ÚJ DISZTRIBÚCIÓS LÉTESÍTMÉNYT A PROLOGIS

A ProLogis fejleszt Japánban: 52 900 négyzetméteres disztribúciós létesítmény a Hitachinak, és 103 300 négyzetméteres logisztikai központ felvásárlása

A ProLogis megállapodást kötött a Hitachi Transport System-mel, amelynek tárgya egy 52 900 négyzetméteres disztribúciós létesítmény építése a ProLogis Parc Maishima II-ben. A Hitachi Transport System a világ egyik vezető elektronikai termékgyártója, a Hitachi 3PL leányvállalata.

Az ötemeletes létesítmény – a ProLogis Parc Maishima II – Osakában épül, és várhatóan 2006 második felére készül el.

A ProLogis Parc Maishima II az Osakai kikötő közelében épül, a fejlesztés alatt álló ProLogis Parc Maishima I mellett, amelynek teljes, 72 900 négyzetméteres területét előre kibérelte az irodaszereket és egyéb elektromos eszközöket gyártó Askul Corporation. A ProLogis további opciókkal rendelkezik a területre, amelyet ügyféligények alapján érvényesíthet.

Ezzel egyidejűleg a ProLogis Japan Properties Fund II. felvásárolt egy 103 300 négyzetméteres disztribúciós központot Tokióban, körülbelül 139 millió amerikai dollárért. A létesítményt teljes egészében a ruházati cikkeket és textileket szállító japán Renown cég bérli. A Tokió belvárosa és a japán Narita repülőtér között elhelyezkedő park új neve ProLogis Parc Narashino II lesz.

A tranzakció részét képezi továbbá egy 42 700 négyzetméteres üres szomszédos ipari terület is, amelyet a ProLogis körülbelül 24 millió amerikai dollárért vásárolt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik