Üzleti tippek

Bankhitel Microsoft-termékekre

A HVB Bank a Microsofttal kötött megállapodása értelmében finanszírozási konstrukcióval segíti a kis- és középvállalkozások Microsoft szoftverlicenc-, és az ahhoz kapcsolódó hardver-, illetve implementációs szolgáltatások megvásárlását.

Az EU Pályázati Tanácsadó (EUGA) kezdeményezésében a 2005-ben kialakult együttműködés kiterjesztéseként a HVB Bank Hungary Zrt., a Microsoft Magyarország Kft.-vel és a Microsoft Magyarországi Partnerhálózatával együttműködésben egy hitelkonstrukciót dolgozott ki a kis- és középvállalkozások (kkv) számára. A hitel a Microsoft vállalatirányítási (Microsoft Navision és Axapta) és kapcsolat-menedzsment rendszerek (Microsoft CRM) licencének megvásárlásához, továbbá a rendszerek bevezetése során felmerülő implementációs-tanácsadói szolgáltatások és a szükséges hardverfejlesztések finanszírozásához igényelhető.

A bank a beruházás nettó összköltségének akár 75 százalékát kész finanszírozni. A vállalkozás igényeinek és egyedi adottságainak megfelelően a hitel egyaránt igénybe vehető forint alapú, illetve euró, vagy svájci frank alapú konstrukciókon keresztül. A forint alapú, árfolyamkockázat nélküli változatot előnyben részesítő vállalkozások számára a Magyar Fejlesztési Bank Rt. által refinanszírozott, Sikeres Magyarországért Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram kínál kedvező finanszírozási lehetőséget EURIBOR alapú kamaton, ami jelenleg megközelítőleg 6,5 százalék.

Az alacsonyabb kamatszint elérése érdekében az esetleges árfolyamkockázatot is elfogadó vállalkozások részére a HVB Bank az euró, vagy svájci frank alapú HVB EU Expressz hitelt javasolja az informatikai beruházás finanszírozására. A kamat euró alapú finanszírozás esetén jelenleg 5,6 százalék, míg svájci frank esetében 4,2 százalék.

A banki hitelkonstrukció a GVOP 4.1.1. „Vállalaton belüli elektronikus üzleti rendszerek” és a GVOP 4.1.2. „Üzleti partnerek közötti e-kapcsolat fejlesztése” uniós pályázathoz is kapcsolható, amelyben a kkv-k a projekt elszámolható összköltségének akár 50 százalékát is elnyerhetik támogatásként

Ajánlott videó

Olvasói sztorik