Üzleti tippek

REPÜLJÖN A TVNET FEDÉLZETÉN ADSL 3G SEBESSÉGGEL!

2006. január 31., Budapest – Elsőként teszi elérhetővé az ADSL 3G harmadik generációs internetszolgáltatását lakossági és üzleti felhasználóknak a hazai piac egyik legdinamikusabban fejlődő internetszolgáltatója, a TVnet Kft

A TVnet újonnan bevezetésre kerülő harmadik generációs, szélessávú, korlátlan letöltést biztosító, átalánydíjas internetszolgáltatása nem csak a lakossági és üzleti internetkapcsolatok sebességét, de az internethasználat terjedését is felgyorsítja majd a hazai piacon. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a TVnet saját hálózatán nyújtja az ADSL 3G szolgáltatást, ez pedig rugalmasabb ügyfélkezelést, minőségi szolgáltatást és alacsony árszínvonalat biztosít.

Az ADSL 3G használói nemcsak pillanatnyi előnyhöz jutnak más internetszolgáltatók ügyfeleivel szemben, hanem hosszú távú garanciát kapnak arra, hogy az általuk igénybevett szolgáltatás folyamatosan fejlődik és megtartja vezető helyét az igencsak kiélezett hazai versenyben: a rendkívül nagy sebesség mellett a TVnet korlátlan adatforgalmat biztosít, hűségnyilatkozat vállalása nélkül, elengedi a belépési díjat, és „fúrás-faragás” nélküli, egyszerű beszerelést kínál a megrendelőknek.

Mindezeket az előnyöket a cég meglévő ADSL előfizetői úgy vehetik igénybe, hogy nem kell többet fizetniük az eddigi tarifánál, ám a sávszélesség a többszörösére nő.* Az új előfizetők a TVnet ADSL 3G szolgáltatását a piacvezető internet-szolgáltatók árainak közel feléért vehetik igénybe. (A 1024 Kbit/sec sebességet biztosító induló csomag havi bruttó 6.240 forintba kerül, hűségnyilatkozat nélkül.)

„A jelenlegi felmérések szerint az internet-penetráció hazánkban 18-19% körüli” – nyilatkozta ifj. Lengyel Tibor, a TVnet ügyvezető igazgatója. „2006 végére ez az érték a 30%-ot is elérheti, feltéve, ha az ADSL-szolgáltatások hazai tarifája jelentős mértékben csökken.”

A szolgáltatás megteremti annak a lehetőségét is, hogy a TVnet saját újításai és fejlesztései – így pl. a saját „triple play” szolgáltatások, azaz az internetalapú hang, kép, és multimédia továbbítás –, a lehető legrövidebb időn belül juthassanak el az ügyfelekhez.

A TVnet ADSL 3G használatával a lakossági előfizetők a leggyorsabb csomaggal 6,5 Mbit/sec, az üzleti ügyfelek pedig 16 Mbit/sec sebességgel netezhetnek. (A technológiai lehetőségek alapján akár 24 Mbit/sec-ra is emelhető ez az érték.)
A folyamatos rendelkezésre állás biztosításának érdekében a teljes, 800 millió forintos induló beruházás legnagyobb részét minőségi technikai eszközök beszerzésére fordította a TVnet. A cég az ADSL 3G szolgáltatásához szükséges berendezéseket a világ öt legnagyobb hálózatieszköz-gyártójának egyikétől, az Allied Telesyntől vásárolta. A szolgáltatás támogatási hátterét a vállalat jelentősen kibővített ügyfélszolgálata, valamint újonnan létrehozott 20 fős műszaki csapata adja.

Technikai eszköz-háttér az Allied Telesyn-től

Az Allied Telesyn a TVnet ADSL 3G szolgáltatásai alapjául az iMAP (Integrated Multiservice Access Platform) termékcsalád legnagyobb tagját, az iMAP 9700-ast helyezte üzembe 2005. novemberében az iMG (Integrated Multiservice Gateway) termékcsaláddal együtt.
Az iMAP 9700-as a TVnet oldalán koncentrálja a felhasználói kapcsolatokat, míg az iMG az otthoni előfizetők kapcsolódási pontja. A Heavy Reading független hálózati eszköz tesztelő cég tanulmánya szerint az Allied Telesyn iMAP termékei világelsők a kategóriájukban, rendkívül sok technológiai újdonságot sorakoztatnak fel és kiemelkednek a mezőnyből, kapcsolókapacitásuk révén. Mindezek – a független tesztlabor által kiemelt elemek – rendkívül fontosak a közeljövőben hazánkban is megjelenő „triple play” szolgáltatások elterjedése szempontjából. Az Allied Telesyn számos széles sávú hálózat kiépítésével kapcsolatos referenciával rendelkezik világszerte és az itt szerzett tapasztalataival hozzájárul a TVnet ADSL 3G szolgáltatásainak zökkenőmentes bevezetésében.

Az iMAP termékcsalád az iMG termékekkel rendszerbe állítva – mint ahogy ez a TVnet-nél is megvalósul – szétosztja a terhelést a hálózaton, így nem alakulhat ki kritikus terhelés a hálózat egy-egy csomópontjában. Ez segíti az egyenletes és megbízható üzemeltetést, mely kiszámíthatóbb, stabilabb alapot nyújt a multimédiás alkalmazások számára is. Az eszközök a „hagyományos” ADSL mellett alkalmasak az ADSL 2+, azaz a TVnet ADSL 3G szolgáltatásához szükséges technológia biztosítására. Ez a technológia, az elérhető sávszélesség, valamint az iMAP rendszerek QoS és egyéb forgalomszabályozási lehetőségei, önmagában elérhetővé tennék az ADSL vonalakon keresztüli digitális TV sugárzást, online videotéka (Video on Demand), virtuális video rekorder vagy pl. időeltolásos TV adás szolgáltatását is. Ezen szolgáltatások bevezetéséhez azonban még számos jogi, illetve egyéb piaci korlátnak kell leomolnia.

Lendület és dinamizmus

A TVnet nem először jár egy lépéssel versenytársai előtt a hazai piacon. A cég 1996-ban elsőként indított Kábelnet szolgáltatást Budapesten, 2001-ben pedig első alternatív szolgáltatóként biztosított szélessávú (ADSL) internetszolgáltatást a fővárosban. A 2005 novemberében megkezdett tesztidőszak után – most ugyancsak a többiek előtt – kínálja az ADSL 3G szolgáltatást a fővárosi lakosság számára, amelyet tervei szerint féléven belül a vidéki nagyvárosokban élőknek is elérhetővé tesz.

„A közel kétszáz internet-szolgáltató túl sok a hazai piac méretéhez képest, Magyarországon csupán négy-öt szolgáltatóra lenne szükség, amelyek meghatároznák a hazai internetes fejlődés irányát és tempóját. Mindenesetre a mi célunk az, hogy néhány éven belül az elsők közé kerüljünk” – fűzte hozzá ifj. Lengyel Tibor.

A TVnet 2005-ös nettó árbevétele meghaladta az 1 milliárd forintot, ezzel a cég megduplázta előző éves forgalmát, és ezt tervezi 2006-ban is. Ügyfeleinek száma ugyancsak erőteljesen nőtt: 2004-ben 8 534 TVnet előfizető volt, 2005 végén pedig a cég ügyfeleinek száma elérte a 14 800-at. A TVnet célja, hogy ügyfélszáma 2006 végére megkétszereződjön és megközelítse a 30 000-et.

###
Száz évvel ezelőtt 36 méteren át, 12 másodpercig a levegőben maradni csodának számított. A hangsebesség, azaz a körülbelül 1200 km/h sebesség átlépése újabb mérföldkő volt az aviatika
XX. századi fejlődésének történetében. A repülés, a légi közlekedés mára a mindennapi élet része, de szárnyalni nemcsak az egekben lehet. A repülőgépek sikertörténetéhez hasonló lendületes fejlődés tapasztalható az internetszolgáltatás nemzetközi és hazai fejlődésében is. A kezdeti modemes csatlakozással elérhető sebesség egy helyben topogásnak tűnik a legújabb technológiák, így a TVnet által most bevezetett ADSL 3G szolgáltatás paramétereinek fényében. Amennyiben a repülés „szárnypróbálgatása” az amerikai Wright-testvérpár nevéhez fűződik, az interneten való száguldás határainak kitágítása a TVnet és új, ADSL 3G szolgáltatásának nevével forrhat össze a hazai piacon.

###

TVnet Kft. (www.tvnet.hu; www.adsl3g.hu):
A TVnet Kft. 1994. októberében alakult azzal a céllal, hogy a kábeltelevíziós hálózaton keresztül adatátviteli szolgáltatásokat biztosítson. Az Euroexpert 2004. augusztusa óta többségi tulajdonosa a TVnet Kft.-nek, amely a hazai internetes piac egyik legdinamikusabban fejlődő vállalata. Az új tulajdonos által végrehajtott célirányos átszervezésének köszönhetően, alig több mint egy évvel az átalakítás után a TVnet megháromszorozta előfizetőinek számát, duplájára növelte árbevételét, illetve jelentősen növelte földrajzi lefedettségét.

A TVnet 1996-ban elsőként indította el Kábelnet szolgáltatását egyéni és üzleti előfizetői számára. A cég szolgáltatásai között az ADSL, az ADSL 3G, a LAN, a TVfon és a Kábelnet kiépítés is megtalálható. A TVnet értékesítési munkatársai az ügyfelek különleges igényeire, egyedi ajánlatokat is készítenek. A 24 órás telefonos ügyfélszolgálaton magasan képzett kollégák biztosítják a felmerült problémák gyors és szakszerű elhárítását.

A TVnet 2005-ös nettó árbevétele meghaladta az 1 milliárd forintot, ezzel a cég megduplázta előző éves forgalmát. Ügyfeleinek száma is dinamikusan nőtt: 2004-ben 8 534 TVnet előfizető volt, 2005 végén pedig a cég ügyfeleinek száma elérte a 14 800-at.

Allied Telesyn (http://www.alliedtelesyn.hu):
Az 1987-ben alapított Allied Telesyn a tokiói székhelyű Allied Telesys Group cégcsoport tagja, mára a világ egyik vezető hálózatieszköz-gyártója. 60 országban vannak leányvállalatai, és alapítása óta nyereségesen működik. Az elmúlt két évben több mint 47%-al emelte bevételét, amely 2005-re túllépte a 600 millió dollárt. Ennek világviszonylatban is kiemelkedő hányadát, 17%-ot fordít kutatásra és fejlesztésre, amely területen 600 szakembere dolgozik. A cég 1 milliónál is több felhasználót szolgál ki világszerte, több mint 3000 alkalmazottal. A cég – a konkurenciával ellentétben – öt saját gyárral rendelkezik.

Az Allied Telesyn 2004 tavaszán alakította ki önálló magyarországi képviseletét. A következő év a disztribútori hálózat, a viszonteladók és az üzleti-infrastrukturális szükségletek kiépítésével telt. A 2005-ös évben folytatódott a gyors növekedés, és a hazai leányvállalat megduplázta forgalmát. A termékek kiemelkedő jelentőséggel bírnak a stratégiailag előrelátó, koncessziós telekommunikációs társaságok, és a bevételeiket szélessávú, úgynevezett Triple Play szolgáltatások útján bővítő alternatív távközlési vállalatok számára.

További információk:

TVnet Kft.
Katona Phaedra, marketing igazgató
tel.: 999-45-68, 30/406-01-44
e-mail: phaedra.katona@tvnet.hu
B&D ComMedia Kommunikációs Iroda
Béres Anikó, ügyvezető igazgató
tel.: 201-2512, 20/943-4143
e-mail: aniko.beres@commedia.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik