Üzleti tippek

MTV: rendeződhet a székházbérlet ügye

A közeljövőben rendeződhet a Magyar Televízió (MTV) Szabadság téri székházának bérleti ügye – tudta meg a közszolgálati médium menedzsmentjének egy név nélkül nyilatkozó tagjától az MTI.

Először a privatizációs szervezettel rendezik a 2004 eleje óta nem fizetett bérleti díj ügyét, s csak ezt követően állapodnak meg az ingatlant idő közben megvásárló társasággal a jövőről – közölte.

Hozzátette: “A kuratórium már jóváhagyta a megállapodás tervezetének szövegét, az ÁPV Rt.-nek azonban kormányjóváhagyást kell kapnia az aláíráshoz: erre várunk”.

Az informátor elmondta: mintegy másfél milliárd forintot kell majd fizetniük arra a két évre, amikor nem volt megállapodás a felek között ebben a kérdésben, és azzal számolnak, hogy induláskor éves szinten ugyanennyiért bérelhetik az új tulajdonostól az ingatlant.

Az új tulajdonossal kötött szerződés tervezete szerint progresszíven emelkedne a bérleti díj, “abban téve érdekeltté a feleket, hogy mihamarabb rendezzék a Magyar Televízió elhelyezését” – mondta.

Az MTV 2004 eleje óta nem fizet bérleti díjat a Szabadság téri ingatlanért, arra hivatkozva, hogy amikor azt a kilencvenes években eladták, a vásárló, az ÁPV Rt. vállalta, hogy 2003. december 31-ig új gyártóbázishoz juttatja a közszolgálati médiumot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik