Üzleti tippek

Növelte árbevételeit a Polygon

A POLYGON Informatikai Kft. 2005-ben a nehezedő feltételek ellenére is növelte árbevételét: 3,99 milliárd forint feletti forgalmat ért el a nyereség 30 százalékos emelkedése mellett. Jelentős bevétel származott a vásárlói kör bővü

A forgalom szintjének megtartása egyben azt is jelenti, hogy egyes termékcsoportok kisebb forgalmát a cég más termékek és szolgáltatások eladásával tudta ellensúlyozni. A Polygon az IBM xSeries, (jellemzően Intel és AMD processzoros) szerverek eladásában és a Lenovo által gyártott Think termékcsalád (PC desktop, ThinkPad, monitor) forgalmazásában is a legelőkelőbb helyen végzett 2005-ben az IBM partnerek között – fejtette ki Kremmer László, a Polygon IBM kapcsolatokért felelős vezetője.
A 2005-ös kereskedelem növekedésével párhuzamosan a forgalomban a tervek szerint nőtt a magasabb hozzáadott értékű szolgáltatások, fejlesztési munkák aránya. A Polygon által nyújtott platform- és operációs rendszer-beállítási szolgáltatások, iSeries projektek és az IBM ServerProven fejlesztési eredmények kiemelkedően járultak hozzá a növekedéshez.
A 2005-ös év több, előremutató újdonsággal is szolgált. A Polygon a megszokott ügyfélköre mellett partnereivel vagy önállóan, de minden kategóriában minősített szállítóvá vált a Kormányzati Közbeszerzések területén. Erre alapozva a cég a közbeszerzési eladásainak bővítésére számít 2006-ban.
A korábbi, alapvető informatikai hiányok felszámolása után egyre több közbeszerzési terv célozza a központi adatbázisszerverek, informatikai szolgáltatóközpontok építését – mondta Gál György, a Polygon ügyvezető igazgatója. Ez gyökeres változást hozhat az ügyfelek igényeiben, és a versenytársakhoz képest előnyhöz juttathatja a komplex feladatmegoldásra is képes POLYGON Informatikai Kft-t.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik