Üzleti tippek

A GRAPHISOFT TÁMOGATJA A BUDAPESTI JEZSUITA DIÁK-ÉPÍTÉSZSTÚDIÓT

Négy ArchiCAD programcsomaggal ellátott nagy teljesítményű számítógépet ajándékozott a GraphisoftŽ a Szent József Stúdió Kollégiumnak egy olyan projekt támogatására, amelyen a Kollégium a Magyar Vöröskereszttel dolgozik együtt

A projekt lehetővé teszi a diákok számára, hogy közösségi szolgáltatást nyújtsanak a magyar társadalomnak, miközben eleget tesznek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) folytatott tanulmányaik támasztotta követelményeknek is. A projekt felméri a Magyar Vöröskereszt, amelynek elnöke Habsburg György, jelenlegi állapotát, szervezeti igényeit és hivatali rendszerét, kialakítja a tervezési feltételeket és kifejleszti a tervezés stratégiáit és elveit. A hallgatók az ArchiCAD építészeti programcsomagnak köszönhetően integráltan kezelhetik a tervezési folyamat különböző részeit, háromdimenziós környezetben dolgozhatnak ki és értékelhetnek terv-alternatívákat, továbbá egyszerűen és gyorsan megoszthatják terveiket és javaslataikat a Magyar Vöröskereszttel.

A Kollégium igazgatója, Terrence Curry, SJ kijelentette: “Izgalmas lehetőség számunkra együtt dolgozni a Magyar Vöröskereszttel, és mély tisztelettel adózunk a Graphisoftnak a modell-alapú építészeti szoftverek és az építőiparnak nyújtott szolgáltatások piacvezető szállítójának a nagylelkű ajándékért. A Graphisoft ArchiCAD a világ egyik legjobb építészeti tervezőprogramja. Nagyszerű érzés, hogy a magyar fejlesztőcég magyar építészhallgatóknak segít, hogy azok támogatást nyújthassanak egy kitűnő magyar szolgáltató szervezetnek.”

A Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya (Jezsuiták) 2005-ben alapította meg a Szent József Stúdió Kollégiumot a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) azon hallgatói számára, akik a hit fényében elkötelezték magukat a kiváló tervezés, a közösség szolgálata és az emberi identitás, a tervezés és az épített környezet közötti kapcsolat felfedezése iránt. A Kollégium közösségi alapokon működő stúdió műhely jellegű környezetet biztosít. Célja, hogy olyan fiatalok képzését segítse, akik formálni tudják a világot, amelyben élünk. Itt a diákok dolgozhatnak, együttműködhetnek és megbeszélhetik a terveikkel kapcsolatos problémáikat. A BME jóváhagyásával a hallgatók magas szintű tervezési tanulmányaikért krediteket is kaphatnak. A félév során a hallgatók olyan közösségi szolgáltató szervezetekkel is együtt dolgozhatnak, mint például a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Hospice Alapítvány, és a Lea Alapítvány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik