Üzleti tippek

Médiatörvényt sértett a Klubrádió

admin
admin

2006. 01. 20. 17:47

Az ORTT Panaszbizottságának a héten hozott - nem jogerős - döntése megállapította, hogy a Klubrádió megszegte a médiatörvényt – áll a Nemzeti Jogvédő Alapítvány közleményében.

Az ORTT Panaszbizottságának – egyelőre nem jogerős – döntése megállapítja, hogy a Klubrádió megszegte a kiegyensúlyozott tájékoztatás médiatörvényben foglalt kritériumait, amikor sem M. Szabó Imre újságírónak, sem védőügyvédjének, dr. Futó Barnabásnak nem adott lehetőséget álláspontjuk megjelenítésére egy személyüket érintő ügyben.

A Fejér Megyei Bíróság M. Szabó Imrét nemrég jogerősen felmentette a rágalmazás vádja alól. A büntetőeljárást dr. Cserni János, a Fővárosi Bíróság bírája kezdeményezte, és indítványozta, hogy M. Szabó Imrével szemben a bíróság rágalmazás miatt szabadságvesztést szabjon ki, pusztán azért, mert a Hír Televízió egyik műsorában az újságíró karakterisztikus véleményének adott hangot. A jogerős ítélet szerint rágalmazás tényállásának megvalósulása M. Szabó Imre véleményének hangoztatásával szóba sem jöhetett.

A Klubrádiónak a témával foglalkozó, és a jogerős felmentő ítélet meghozatalát követően sugárzott, 2005. december 7-i “Kontra” című műsora kizárólag a teljes egészében pervesztes dr. Cserni Jánosnak, illetve az őt támogatásáról biztosító bíró kollégájának adott lehetőséget álláspontja kifejtésére. A Panaszbizottság kötelezte a rádiót, hogy biztosítson megszólalási lehetőséget a felmentett újságírónak és védőjének. M. Szabó Imre ORTT előtti jogi képviseletét szintén a Nemzeti Jogvédő Alapítvány egyik partnerügyvédje látja el, csakúgy, mint korábban, a magánvádas eljárás során.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.