Üzleti tippek

110 millió oldalletöltés az új év kezdetén

Az új esztendő első munkanapján minden eddiginél intenzívebb internetforgalmat, több mint 110 millió oldalletöltést regisztrált a hazai website-ok látogatottságának hitelesített mérését végző Medián WebAudit.

Január 2-án tartott az iskolákban a téli szünet, és néhányan még nem tértek vissza a szilveszteri utazásból, így az oldalletöltéscsúcsot a szokottnál kevesebb látogató generálta. A diákok különösen intenzív netezésének előfeltétele az otthoni, jó minőségű, szélessávú internet-hozzáférés, ami minden bizonnyal az idén is előkelő helyet foglalt el a karácsonyi ajándékok sorában. Az internetforgalom alakulásában ráadásul fontos szerepet játszik az időjárás: az esős idő a négy fal közé kényszerítette a fiatalokat, akik közül sokan az interneten töltötték a szabadidejüket a tévé, a dvd vagy más szórakozási lehetőség helyett, illetve mellett. A munkahelyükre visszatérők igyekeztek csillapítani híréhségüket, különösen azok, akik az ünnepek alatt nem jutottak internethez.

Az elmúlt évek látogatottsági statisztikái jól mutatják, hogy az otthoni szélessávú internet terjedésének köszönhetően a felhasználók szabadnapjaikon egyre több időt töltenek a világhálón, és mind több oldalt töltenek le. Decemberben a Medián WebAudit által auditált website-ok látogatói a munkaszüneti napokon átlagosan 75 millió oldalt töltöttek le, épp kétszer annyit, mint egy évvel korábban, valamint öt és félszer annyit, mint három évvel ezelőtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik