Üzleti tippek

Elkezdődtek a kirúgások a rádiónál

Csak az Antenna Hungária jóindulatán múlik, hogy januártól is hallható lesz-e a Magyar Rádió. A műsorszóróval kötött szerződés ugyanis lejárt, és a közrádióban nincs senki, aki aláírhatná az újat. Eközben megkezdődtek a kirúgások – jelenti a Népszabadság.

Működésképtelenség fenyegeti a Magyar Rádiót. Új megállapodást kellene kötni az Antenna Hungáriával a három adó műsorának továbbításáról, vezetők szerződése jár le december végén, az új évben nem megoldott a műsorújság kinyomtatása, a honlap működtetése, az épületek takarítása, őrzése. Nincs ugyanis elnök, aki ezeket a szerződéseket aláírná.

Gellért Kis Gábor, a rádió kuratóriumának elnöke elismerte, hogy nagyon nehéz helyzetbe került a rádió. Ennek oka szerinte az a totális felelőtlenség, amellyel a nagykuratóriumban ülők többsége visszavonta azt a lehetőséget, hogy az exlex helyzetben a legfontosabb és sürgető határidejű ügyekben eljárjon a két hivatalban lévő alelnök, Hollós János és Gőblyös István a kuratórium elnökségének jóváhagyásával.

Ebben a bizonytalan helyzetben kezdődtek meg a kirúgások a rádióban. A kényszernyugdíjazásról szóló döntés visszavonása után Gőblyös István alelnök elrendelte, hogy a szervezeti egységek tíz százalékot spóroljanak a költségeiken. Ezt ki-ki maga oldja meg. A Krónika- és hírszerkesztőségben a napokban elkészült januári beosztásban négy ember nem találta a nevét. Így tudták meg, hogy nem számít rájuk a Kossuth vezetősége. Az elküldendők listáján van a hírszerkesztőség vezetője is. Kérdés, hogy mi lesz a Petőfin, ahol a vezetők szerződése is lejár.

Az új, immár ötödik elnöki pályázat beadási határideje a kampány miatt a jövő év júniusa. Az új elnök csak augusztusban állna munkába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik