Üzleti tippek

Nem érdekli a magyarokat a valóságshow

A magyarok nem bíznak a tévéhíradókban, ugyanakkor legtöbbünk a tájékozódás miatt ül órákat a televízió előtt – derül ki a UPC páneurópai felméréséből. A kutatás szerint a magyarok egyáltalán nem szeretik a valóságshow-kat, a nézettségi adatok viszont mást mutatnak.

A magyarok 80 százaléka naponta leül a tévékészülék elé, és több mint a fele ott is ragad legalább két órára. A UPC kutatása szerint Magyarországon elsősorban a tájékoztatás miatt tévéznek az emberek, míg a megkérdezettek 43 százaléka a szórakoztatás miatt is bekapcsolja a „dobozt”, az oktatás hasznosságát viszont csak két százaléka említette mint motivációs tényezőt.

Nem bízunk a tévéhíradókban

Az európaiak több mint fele a televíziót tartja elsődleges hírforrásnak. Amíg a franciák a rádiót tarják a második legmegbízhatóbb információs forrásnak, addig a magyarok az internetet tették a második helyre. Ennek ellenére a magyarok csupán 46 százaléka szerint tálalják a tévéhíradók az igazságot, ugyanakkor 16 százalékuk tartja a hírműsorokat megbízhatónak, 10 százalékuk szerint pedig egyáltalán nem hitelesek a televíziók híradásai. A magyar tévénézők csaknem fele úgy gondolja, van különbség a közszolgálati és a kereskedelmi adók híradásai között. A hazánkban megkérdezettek 36 százaléka a közszolgálati adót tartja hitelesebbnek, míg 21 százalékuk a kereskedelmi tévéadókban bíznak jobban.

A választások közeledtével a televíziókban egyre több politikai vagy a választással foglalkozó műsor jelenik meg. A UPC felmérése viszont arra mutatott rá, hogy legkevésbé a magyarokat befolyásolják a politika műsorok, honpolgáraink 65 százaléka azt állítja, szavazatában soha nem játszottak szerepet a politikai műsorokban látottak.

Érdektelen valóságshow

Annak ellenére, hogy hónapok óta a Győzike-show a legnézettebb műsor, hazánk tévénézői mégis azt vallják, egyáltalán nem érdeklik őket a valóságshow-k. A megkérdezettek csupán 16 százaléka vallotta be, hogy, igenis, szereti a reality jellegű műsorokat. Magyarország lakosainak csupán 11 százaléka engedélyezne bármit a valóságműsorokban, a többiek szerint leginkább az erőszak az, amit soha nem szabadna bemutatni ezekben az adásokban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik