Üzleti tippek

A beteg gyermekek fájdalommentes vizsgálatát támogatja a KÜRT Rt.

2005. december 9., Budapest – A KÜRT Rt. mobil ultrahang diagnosztikai készüléket, véroxigén-szintmérőt, DVD lejátszókat és sok-sok játékot adott ajándékba a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekklinikájának Karácsonyra. A dia

A hazai informatikai piac egyik vezető vállalata, az adatmentési és információbiztonsági technológiái és szolgáltatásai révén nemzetközileg is elismert KÜRT Rt. nagy hangsúlyt fektet a közösségi szerepvállalásra, a rászorulók segítésére. A vállalat életében már hagyomány a különleges mecenatúra. A cég és vezetői különböző non-profit kezdeményezéseken keresztül segítik a tehetséges gyerekek képzését és az egészségügyet. Idén a KÜRT az I. számú Gyermekklinikának adományozott Karácsonyra több millió forint értékben egy, a húgyhólyag ultrahangos vizsgálatára szolgáló BladderScan készüléket és egy Nonin 8500 típusú pulzoximétert, amely a véroxigén-szintet vizsgálja. Az orvosi eszközök mellett DVD lejátszókat, mesefilmeket és sok-sok játékot is átadott a cég a klinikának, amelyek a gyerekek gyógyuláshoz ugyancsak nélkülözhetetlen hangulat- és közérzetjavító szerepet hivatottak betölteni. A BladderScan ultrahangos készülék az első ilyen eszköz a kórházban, segítségével évente körülbelül 300 gyermeket lehet majd katéterezés nélkül, fájdalommentesen vizsgálni, részben műtétek előtt, részben a húgyúti típusú betegségeknél.

„Szakmai sikereink mellett soha nem feledtük el azt sem, hogy egy közösség tagjai vagyunk, amely iránt felelősséggel tartozunk. A KÜRT számára a kezdetektől rendkívül fontos, hogy ezt kinyilvánítsa. Idén a beteg gyermekek életét is szeretnénk megkönnyíteni e felajánlással. Hozzátartozik a történethez, hogy a kórház évek óta gyűjt a készülékre. Ugyanakkor ugyanerre a készülékre, ugyanezekre a megvásárolt készülékhez tartozó szolgáltatásokra a piaci szereplők négyszeres áron is tesznek ajánlatot” – mondta Kürti Sándor, a KÜRT Rt. tulajdonosa és elnöke.

A KÜRT Rt. megalapítása óta folytat tudatos mecénási és adományozó tevékenységet. Hogy a mecenatúra mennyire mélyen gyökerezik a KÜRT-nél, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az 1989-ben alapított vállalkozás az első üzleti évében – amikor még csupán 6 millió forint forgalmat mondhatott magáénak – egy gimnáziumot alapított csaknem teljes nyereségéből. A gimnázium azóta is igen sikeres, az egyetemekre nagy számban jutottak és jutnak be a KÜRT Alapítványi Gimnázium diákjai.
A sikereken felbuzdulva a cég 1996-ban megalapította a “Hátrányos helyzetű, elsősorban cigány származású gyerekek oktatásáért” alapítványát a Veszprémi Egyetemen. Az alapítvány különlegesnek számít, mivel az adományozott pénzt nem az arra rászoruló gyerekek kapják, hanem a tanárok, akik eredményt érnek el a hátrányos helyzetű gyerekek oktatásában.
1997-ben az Aranyág Alapítványnak adományozott a KÜRT 500 ezer forintot.
2002-ben a KÜRT elnyerte az Informatikai és Hírközlési Minisztérium Innovációs Díját és az ezzel járó 500 ezer forint pénzjutalmat. A KÜRT ezt az összeget a Veszprémi Egyetemnek ajánlotta fel, az alapítvány céljaira.
###

A KÜRT Rt. (www.kurt.hu) 1989-ben kezdte meg tevékenységét, és az elmúlt 16 év folyamán a magyar számítástechnikai piac meghatározó vállalkozásaként működött. Külföldi tevékenysége megerősítésére Ausztriában és Németországban leányvállalatokat alapított. A KÜRT az információbiztonság területének vezető szakértője az adatvédelem és adatbiztonság teljes palettáját átfogó, a nemzetközi és hazai szabványoknak megfelelő módszertana és auditorai révén. Európa egyik vezető adatmentő cége világviszonylatban is elismert adatmentési technológiával, évi 2000 adatmentéssel.

További információk: Csuba Dea, marketing igazgató (tel.: 424-6666, e-mail: dea.csuba@kurt.hu ).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik