Üzleti tippek

Új csatornát índít a Duna TV

Jövő tavasszal indul a Duna Televízió Autonómia nevű új csatornája, miután az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a szerdai ülésén megállapította, a csatorna nyilvántartásba vételének nincs akadálya.

A tervek szerint az Autonómia adásának indulása a jövő évi húsvéti ünnepekre várható. Szeles Pál szóvivő közleménye szerint az új műholdas csatorna napi 24 órás adásának célja Európa kis népeinek, etnikai kisebbségeinek, autonómiáinak összekapcsolása, a határon túli magyarság önszerveződési törekvéseinek támogatása, a sikeres példák felmutatása, az egyes régiók gazdasági, politikai és kulturális helyzetének, az önigazgatás és térségfejlesztés tapasztalatainak bemutatása. A közlés szerint a Duna Televízió az új csatorna nyilvántartásba vételéhez szükséges minden formai és tartalmi feltételt teljesített.

Az eredeti tervek szerint a csatorna már az idén karácsonykor elindult volna, de a Duna Televízió a médiumot felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriuma hozzájárulásának hiányában szeptemberben visszavonta az ORTT-hez benyújtott nyilvántartásba vételi kérelmét, nehogy a médiahatóság ezért visszautasítsa azt.

A Duna Televízió elnöke áprilisban jelentette be, hogy két új adó indítását tervezik; a menedzsment augusztus elején nyújtotta be az Autonómia nevű csatorna dokumentációját az ORTT-hez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik