Üzleti tippek

A Camponánál épül az RTL Klub új székháza

Hamarosan elkészül az RTL Klub új székháza a Campona üzletközpont közelében. A kereskedelmi csatorna eddig a Fehérvári úton, a Phillips-szel közös székházban húzta meg magát, de mára kinőtték a helyet.

Ami már biztos, hogy december 12-én költözik át a kereskedelmi televízió teljes stábja. Az építkezés, illetve a saját székház megépítésének ötlete egyrészt helyhiánnyal, másrészt a kecsegtető technikai lehetőségekkel magyarázható – áll a csatorna közleményében.

Az új nyolcszintes székházba költöznek az RTL Klub nagy beszállítói is, és négy új stúdiót is kialakítanak az épületben, hogy egy helyen készüljenek a műsorok. Eddig ugyanis a Barátok közt napi szappanopera epizódjait egy pestújhelyi stúdióban vették fel, a Reggeli és a Delelő a Camponában készült, Vágó István vetélkedőjét a Pólus Centerben forgatták, és máshol készült a Fábry Showder is. A Fehérvári úton forgatták a Mónika és Balázs showt, a Receptklubot vagy például a Heti Hetest.

A 26 ezer négyzetméteres épületbe a jövő év végére költözik be az RTL Klub kétszáz munkatársa és a beszállítói kör. A költözést a nézők is észrevehetik majd, hiszen az RTL Klub adásának képminősége, ami hazánkban eddig is a legjobb volt, most még jobb lesz: az új épületet ugyanis még az eddiginél is korszerűbb technikával szerelik fel. Természetesen helyet kap majd az irodaházban egy mélygarázs, menza, konditerem és a tervek szerint lesz a dolgozóknak külön óvoda is.

A költségekről és a kivitelezőkről a társaság nem adott felvilágosítást. A városból kijjebb költöző RTL Klub fenntart majd egy belvárosi irodát is a Híradó stábjának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik