Üzleti tippek

MTV: jövő ősszel indulhat a közéleti csatorna

Az országgyűlési választások előtt már semmiképpen nem indul el a Magyar Televízió (MTV) közéleti csatornája az MTI értesülései szerint.

A neve mellőzését kérő, a közszolgálati médium vezetéséhez közel álló forrás szerint se a választási kampány idején, se nyáron nem akarják elindítani az M3 nevű új adót; az első esetben a “felfokozott politikai hangulat”, a másodikban a közéleti holtszezon és a csekély nézői érdeklődés miatt. Így jövő ősz lehet ennek legkorábbi időpontja.

A menedzsment jelenleg azt vizsgálja, hogy mi módon tudnak forrásokat elkülöníteni az új csatorna indításához és működtetéséhez.

“Nem adtuk fel” – mondta Czeglédi László, a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöke az MTI-nek az új csatorna tervéről, megjegyezve, “jövőre megvizsgáljuk a költségvetési adatok ismeretében, hogy mikor lehet elindítani” az M3-at. A közéleti csatornán regionális és az Európai Unióval kapcsolatos műsorok is megjelenhetnének – tette hozzá Czeglédi.

Az intézmény élére tavaly márciusban megválasztott Rudi Zoltán elnöki pályázatában szerepelt tematikus televíziós csatornák indítása 2005-től. Az elsőnek szánt közéleti adót idén nyáron vette nyilvántartásba az ORTT, ám az MTV anyagi nehézségei miatt úgy döntött a menedzsment, hogy ebben az évben nem indítja el az M3-at.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik