Üzleti tippek

Top 10 televízióműsor





Top 10 televízióműsor 1
Táblázat

Top 10 televízióműsor 1
Top 10 televízióműsor 3

TáblázatHétről hétre ugyanaz

Salamon király kincse ért legtöbbet az elmúlt négy hétben (október 24–november 20.) az RTL Klubon, a nézettségi adatok legalábbis ezt mutatják. Az amerikai kalandfilm-nézettségben (AMR: 25,7, SHR: 49) toronymagasan verte nemcsak a többi RTL Klubos műsort, hanem az összes többi csatornát is. Ezenkívül különösebb változás nem látható az RTL Klub toplistáján, ugyanúgy ahogy eddig, most is a saját produkcióké a főszerep. A Barátok közt és a Legyen Ön is milliomos uralma továbbra is megdönthetetlen, és Fábry, Győzike, illetve Gálvölgyi népszerűsége sem csökken. A Lost meglepően jól teljesít, ahhoz képest, hogy az utóbbi időben nemcsak hogy nem izgalmas, de nem is történik benne semmi. Ezeken kívül a nézőket az akciófilmek érdekelték leginkább, így kerülhettek a legnézettebb műsorok közé Az igazság nyomában, a Cobra és Maga a pokol.
A TV2 legnézettebb műsora az AMR számok alapján az Irigy Hónaljmirigy-show lett, ám ha a SHR-adatokat nézzük, akkor Jackie Chan csodaszmokingos története, A szmokinger kerül a képzeletbeli dobogó tetejére. Feljövőben van a Megasztár, és a döntők közeledtével pozíciója valószínűleg mind jobban megerősödik. A Született feleségek című sorozat közepesen teljesített, de még mindig sokkal jobban, mint – a leginkább botrányos reklámjairól híressé vált showműsor, – a Buzera, amely nem került be a top 10-be. Érdekes, hogy nézettség, illetve közönségarány tekintetében a TV2-nek még a legnézettebb műsora is messze elmaradt a konkurens csatorna 10. helyezettjének adataitól.

Utolérhetetlen az RTL Klub

Így érthető, hogy a csatornák összesített toplistáján november 7–20. között is változatlanul az RTL Klub lett a nyerő. A 18–49 éves korosztály nézőtábora szerint a csatorna 12 műsora érdemelte ki a toplistás helyezést, míg a TV2-nek csak három helyet sikerült megszereznie magának a 15-ből. Az RTL Klubos műsorok kereszttüzében csak A szmokinger és Bridget Jones, illetve a szép múlttal rendelkező Megasztár állta meg a helyét, viszont a Született feleségek úgy tűnik, nem bírják az iramot. Nincs ez másképp a teljes népesség toplistáján sem, ahol Bridget helyett Walker, a texasi kopó lépett színre, illetve negyedik toplistásként a legnézettebb műsorok közé került a Napló. Az RTL Klub legjobbjait nem érdemes sorolni, ezek többnyire a hétről hétre már-már slágerszámba menő házon belül gyártott műsorok.
A köztévé ebben az időszakban sem tudta felvenni a versenyt a kereskedelmi csatornákkal. Az m1 10-es toplistáján a csatorna saját „Barátok köztje”, azaz a Szomszédok produkálta a legjobb nézettséget, ezt az elmaradhatatlan Ötöslottó-sorsolás követi. Viszonylag jól teljesített a másik magyar tévéfilmsorozat, az Életképek, és az ismeretterjesztő filmek (A kék bolygó, Az emlősök élete) is lekötötték a királyi csatorna nézőinek a figyelmét.

Itt a bajnok, hol a liga?

A Viasat3-on továbbra is a két helyszínelős filmsorozat (New York-i helyszínelők, Miami helyszínelők) a legnépszerűbb, így nem csoda, ha a csatornát mind jobban zavarja, hogy a TV2 hasonló nevű sorozata (NCIS – Tengerészeti helyszínelők) egyre jobb nézettséget ér el (hatodik helyen végzett a TV2 10-es listáján). A csatorna erősségének számítottak ebben az időszakban a krimisorozatok, és az UEFA bajnokok ligája szintén hozta a várt eredményeket. Nemsokára azonban bajban lesz a Viasat, mert jövő szeptembertől három évig a köztévé választhat először, melyik Bajnokok Ligája-meccset kívánja közvetíteni az adott héten, így tehát övé az általa legjobbnak ítélt meccs, illetve a szezon végi döntő. Lapinformációk szerint a Viasat, az RTL Klub és a Sport1 szállt ringbe a közvetítési jogokért, és még nem tudni, hogy a második választás lehetőségét ki szerezte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik