Üzleti tippek

Reklámkorlátozás Prágában

Korlátozzák az utcai reklámtevékenységet a prágai Óvárosban, a cseh főváros legkedveltebb turistacélpontjában, miután az egyre agresszívabb reklámok zavarták a járókelőket és a külföldi vendégeket is.

A polgármesteri hivatal döntése értelmében december közepétől kezdve tilos a prágai Óvárosban reklámlapokat osztogatni, reklámtáblákat hordozni, tiltva lesznek a reklámballonok és a reklámcélokat szolgáló gépkocsik behajtása, illetve parkolása ebben a külföldi turisták által tömegesen látogatott övezetben. A szabályzat tiltja a hangos, illetve a fényreklámot is, amely zavarhatja az embereket. A kereskedők üzleteikben azonban továbbra is üzemeltethetnek reklámokat vetítő televíziókat, de ennek sem szabad zavarnia a turistákat és az utcákon sétáló embereket.

„Biztosítok mindenkit, hogy december közepétől az Óvárosban nyugodtabb lesz a helyzet” – nyilatkozta újságíróknak Rudolf Blazek polgármester-helyettes. A rendelet megsértéséért akár kétmillió koronás büntetést is kiszabhat a polgármesteri hivatal. A prágai városvezetés idén tavasszal már betiltotta az utcai szex- és erotikus reklámokat, és a közeljövőben rendeletet kívánnak kiadni a műemlék épületeken elhelyezett, oda nem illő reklámok betiltására is. Blazek szerint a további lépés az lesz, hogy e rendeletek hatását a történelmi Óvárosról az egész városra kiterjesztik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik