Üzleti tippek

Az Oracle növelte részesedését a kkv-k piacán

Az Oracle Hungary részesedése 15 százalékra nőtt a kkv-k piacán, ami főleg a JD Edwards szoftver eladásainak köszönhető – jelentette be a cég ügyfélkapcsolati igazgatója szerdán.

A PeopleSoft idén januári akvizíciója óta az Oracle által forgalmazott JD Edwards üzleti alkalmazást 60 kis- és középvállalkozás alkalmazza – mondta el Major Gábor, az Oracle ügyfélkapcsolati igazgatója. Elmondása szerint a céget már csak 6-8 százalék választja el a piacvezető SAP-tól, és biztos második helyen áll piacon.


Az Oracle Magyarországon az általános definíció helyett inkább az 1 milliárd forint feletti árbevétellel rendelkező kkv-kat tekinti potenciális ügyfélnek – tette hozzá Major. A cég saját becslése szerint közel 15 százalékos piaci részesedést tudhat magáénak.


A magyarországi leányvállalat árbevételének 20 százaléka az üzleti megoldások értékesítéséből, 80 százaléka az adatbázisszoftverek eladásaiból származik. Az üzleti alkalmazások forgalmának egyharmadát teszi ki a JD Edwards szoftver értékesítése.


Az amerikai székhelyű Oracle korábbi közlése szerint az idén hét céget vásárolt fel, az akvizíciók értéke elérte a 20 milliárd dollárt. Forgalma az augusztussal zárult első negyedévben 25 százalékkal nőtt, 2,77 milliárd dollárt tett ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik