Üzleti tippek

Híradó: az MTV üdvözli, hogy Takács szerint nem történt diszkrimináció

Az MTV üdvözli Takács Albert ombudsman-helyettes megállapítását, amely szerint nem történt diszkrimináció a műsorvezetők kiválasztásánál a Magyar Televízió Híradó című műsorában – áll a köztévé tájékoztatójában.

Takács említett nyilatkozata szerint a Híradónál „összességében tehát diszkrimináció nem történt”. Ugyanakkor „a kiválasztásnak, a személyzeti politikának a szerkezete olyan, hogy magában hordozza a diszkrimináció veszélyét” – tette hozzá az ombudsman helyettese. Az MTV tudomásul veszi Takács Albert véleményét, noha meggyőződése, hogy egyértelmű, a hátrányos megkülönböztetést kizáró szakmai kritériumrendszer van érvényben a Híradónál – fogalmaz az MTV.

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese szeptemberben indított vizsgálatot a Híradónál, miután több szervezet is tiltakozott amiatt, hogy az úgynevezett őszi műsorstruktúrára történt átállás jegyében, szeptember 12-től kivették Varga Editet, Novodomszky Évát és Nagy Juditot a televízió legnézettebb hírműsorából. Ők azóta csupán a késő éjszakai órákban, illetve hajnalban olvashatnak be híreket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik