Üzleti tippek

Magyar Rádió: tizennégyen jelentkeztek a negyedik fordulóra

Tizennégyen versenghetnek a Magyar Rádió elnöki posztjáért a tisztségre kiírt, sorrendben negyedik pályázaton – tájékoztatta a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány titkársága a határidő pénteki lejárta után az MTI-t.

Egy érdeklődő vásárolta meg az induláshoz szükséges pályázati csomagot, míg 13-an azt közölték, eredeti formájában vagy változtatásokkal, de fenntartják korábban benyújtott pályaművüket. A jelöltek november 29-ig adhatják be pályázatukat. Az MTI korábbi, testületi tagoktól származó értesülései szerint várhatóan december 19-én tesz kísérletet a kuratórium elnöksége a jelöltállításra, ennek sikeressége esetén pedig ugyanezen a napon határozhat a személyi javaslatról a társadalmi delegáltakkal kiegészült nagykuratórium.

A közalapítvány elnöksége március 19-én döntött úgy, hogy pályázatot ír ki a július végén, Kondor Katalin mandátumának lejártával megüresedő tisztségre. Első körben, május 9-én Such György megválasztását javasolta a testület a nagykuratóriumnak, ám ő csak egyszerű többséget kapott a szavazáson a szükséges kétharmados helyett. Július 7-én egyetlen pályázó sem kapta meg a jelöltté váláshoz szükséges kétharmados támogatást az elnökségtől. Szeptember 19-én ismét nem sikerült az elnökségnek jelöltet állítania a tisztségre; ezt követően döntöttek újabb pályázat kiírásáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik