Üzleti tippek

Törökországban végez ERP-bevezetést az LLP

2005. november 17., Budapest – Az LLP Budapest vállalatirányítási rendszer (ERP) bevezetésére vonatkozó szerződést kötött.

A News Outdoor több éve dolgozik együtt az LLP-vel, hiszen SunSystems rendszerüket 2002-ben vezették be a News Outdoor Hungary-nél és a News Outdoor Czech Republic-nál. Ezért a News Outdoor legújabb, török cége vállalatirányítási rendszerének bevezetéséhez is a Kelet- és Közép-Európa 7 országában jelen lévő céget választotta. A kiválasztásban szerepet játszott az a tény is, hogy az LLP korábban már telepített és menedzselt SunSystems megoldásokat, melyek közös jellemzője, hogy igen jelentős piaci potenciállal rendelkező nemzetközi cégek, hazai és kelet-közép európai leányvállalati folyamatait segítik integrált megoldásaikkal. (Néhány név a fenti cégek közül: Shell GAS (LPG), British Petrol (BP), GlaxoSmithKline (GSK), Johnson & Johnson.)

Az új üzleti és pénzügyi rendszer bevezetését az indokolta a Kamera Outdoornál, hogy a társaság egy helyi szolgáltató által készített könyvelő rendszert használt, amely az új tulajdonos, a News Outdoor komplex jelentéskészítési rendszerét nem támogatta.

„Elvárásunk volt, hogy a helyi hatóságoknak, a tulajdonosoknak és a cég menedzsmentjenek egyaránt tudjunk megfelelő információkat és jelentéseket biztosítani, mindezt persze gyorsan és pontosan. Tehát szükségünk volt a főkönyvi számlákon túlmutató elemzésekre, több devizanem kezelésére, és arra, hogy az új rendszer könnyen kapcsolható legyen más rendszerekhez is. Ezért a török cég és a News Outdoor közösen döntött a már több országban bizonyított LLP budapesti csapata és az általuk kínált SunSystems megoldás mellett” – nyilatkozta Kormos András, a Kamera Outdoor pénzügyi igazgatója.

A News Outdoor – amelynek tulajdonosa a New York-i tőzsdén (New York Stock Exchange) jegyzett News Corporation –, a SunSystems rendszer főkönyv, tárgyi eszköz, devizakezelés, vevőszámlázás, elektronikus banki interfész részét használja majd, mindezt Vision nevű, OLAP technológián alapuló vezetői információs rendszerrel. A bevezetés – a régi rendszerben levő adatok migrációjával együtt – csupán 2,5-3 hónapig tart majd, így a terveknek megfelelően a törökországi rendszer éles indítása 2006. január végén megtörténik.

Az LLP Csoport budapesti irodájának sikeres munkája a jelenleg is jól prosperáló együttműködést egy jövőbeni, szélesebb platformú kapcsolattá fejlesztheti.

###

A News Outdoor és a Kamera Outdoor:
A News Outdoor Csoport vezető szerepet tölt be a kültéri reklámhordozók piacán Közép- és Kelet-Európában. A vállalat több mint 35.000 hirdetési felületet tudhat magáénak például Bulgáriában, Csehországban, Lengyelországban, Oroszországban, Törökországban és Ukrajnában.
A Kamera Outdoor 1959-ben egyesítette, és azóta is megtartotta meghatározó szerepét a kültéri hirdetések területén Törökországban. A Kamera elsőrendű hirdetési helyekkel rendelkezik egész Törökország területén. A vállalat 25 városban van jelen és jelenleg negyedik a piacon, valamint a News Outdoor Csoport befektetése előtt legnagyobb volt a 100%-ban török tulajdonban levő, független közterületi médiatulajdonosok közül bevétel és reklámfelületet-tulajdon tekintetében egyaránt.


Az LLP Csoportról (www.llpgroup.com):
Az LLP Csoport a közép-kelet európai régióban és az azon túl működő helyi és nemzetközi vállalatok számára nyújt tanácsadási és szoftverszolgáltatásokat. Az LLP a tanácsadói és projekt menedzsment szakértelmét ötvözi a nemzetközi szoftver termékekkel és fejlesztésekkel, annak érdekében, hogy megfizethető és reális megoldásokat kínáljon. A Csoport a különböző helyi és regionális szervezetek működési, pénzügyi, elemzési, ügyfélkapcsolati és jelentési igényeire koncentrál. Az LLP a SunSystems, a Microsoft Navision, a Microsoft Axapta, a Pivotal, az eXpense és a time@work megoldások viszonteladója, Prágában, Pozsonyban, Budapesten, Bukarestben, Szófiában, Belgrádban és Zágrábban jelenlévő tanácsadó és fejlesztő csapatával. Az LLP Csoport ügyfélköre az üzleti élet különböző területein tevékenykedő cégekből kerül ki, a petrolkémiai ipartól a szállodákon és gyógyszergyárakon keresztül a televízió-állomásokig. Ügyfelei között megtalálható például a BP, a GlaxoSmithKline, a Shell Gas (LPG), a Johnson & Johnson, a Roche, a Sika, a KFKI Csoport, a KPMG, a UPC és a Duna Szálloda Rt.

További információkkal Tari Róbert, Sales & Marketing Manager szolgál
(tel.: 412-2400, e-mail: robert.tari@llpgroup.com ).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik