Üzleti tippek

Nem a Ferihegy hibája, ha ritkít az easyJet

Miután az easyJet arról panaszkodott, hogy a budapesti reptér egyike a legdrágábbaknak, a légi kikötöt üzemeltető Budapest Airport közleményben bizonygatta, hogy a Ferihegy 1 a legolcsóbb reptér Európában.

A légitársaságok pénzügyi és gazdasági nehézségeiért nem a repülőterek a felelősek, s a válságok megoldáságban a légi közlekedés szereplői között konstruktív párbeszédre van szükség, nem olcsó retorikára – áll a Budapest Aiport közleményében, utalva a EasyJet kommunikációs igazgatójának szerdai nyilatkozatára. A Toby Nicol szerint ugyanis a budapesti repülőtér “egyike a legdrágábbaknak” az easyJet hálózatában, s komoly árvita alakult ki köztük a BA díjszabása miatt. A reptér üzemeltetőjének közleménye szerint ugyanakkor a Ferihegy 1 a legolcsóbb reptér Közép-Európában, az illeték Prágában 15, Bécsben 14, Ferihegy 1-en 9,15 euró utasonként.

Nem tudjuk elfogadni azt, hogy a légitársaságok az egymás közötti éles versenyben a repülőtereket hibáztatják saját pénzügyi veszteségeik miatt. Sajnálnánk, ha az easyJet drasztikusan ritkítana, ez azonban nem a Budapest Airport hibája – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik