Üzleti tippek

A Metro újság vezetőivel tárgyalt Gyurcsány

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden fogadta Pelle Törnberget, a Metro újságot kiadó Metro International cég elnök-vezérigazgatóját.

A találkozón Pelle Törnberg tájékoztatta a miniszterelnököt arról a nemzetközi piaci változásról, amely az ingyenes napilapokat létrehozta. Az ingyenes lapok világpiacán a Metro egyharmados részesedéssel bír, a jelenleg 19 országban megjelenő újságoknak napi 15 millió olvasójuk van. A magyarországi piacon hét éve jelen lévő Metro 750-800 ezer olvasóhoz jut el.

Pelle Törnberg megerősítette, hogy a Metro független újság, híreket közöl és ahogy eddig, ezután sem kíván véleményformáló napilappá válni – idézte az elnök-vezérigazgatót az MTI-t tájékoztató Izbéki Gábor, a magyarországi Metro főszerkesztője, aki maga is részt vett a megbeszélésen.

Gyurcsány Ferenc megjegyezte, hogy a Metro révén teljes körű és megbízható hírszolgáltatást kap sok százezer ember. A miniszterelnök kiemelte, hogy az Európai Unió új tagjaként Budapest támogat és ösztönöz minden olyan nemzetközi befektetést, amely az ország fejlődését elősegíti, és reméli, hogy a nemzetközi Metro újság hálózat alkalmas arra, hogy ezt a szándékot megismertesse az olvasókkal szerte a világban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik