Üzleti tippek

Fővárosi Gázművek Rt.: új portál, új gázóra-leolvasás

Teljes portálját megújította a Fővárosi Gázművek Rt. A friss oldaldesign mellett új motort is kapott az immáron egy rendszeren futó internet és intranet portál.

A Sense/Net Portal Engine 5.5 portálmotor alapszolgáltatásai révén lehetőséget nyújt új online szolgáltatások bevezetésére; így az internetes ügyintézési lehetőségek között található például a mérőleolvasási gyakoriság módosítása, a részszámlázási adatlapértékek módosítása, az elmaradt számla jelzése, a havi mérőállás közlése, vagy a fogyasztó adatainak megváltoztatása.

A társaság publikus oldalának kialakításában fontos szerepet kapott a cég egyes ügyfélcsoportjainak teljes körű kiszolgálása, ezért strukturálisan és tartalmilag három fő szegmensnek szól az oldal – közölte a Sense/Net. A három fő célcsoportot a háztartási ügyfelek, a társasházak és az üzleti ügyfelek alkotják, akik számára különböző, „személyre szabott” funkciókat tartalmaz a site. Ilyen például a mérőállás-bejelentő űrlap, amelynek segítségével már interneten keresztül közölhetjük a fogyasztással kapcsolatos adatokat. A hírlevél szolgáltatás is ügyfélkörtől függően küldi a célcsoportnak megfelelő tartalmú értesítőket. A portálon életre hívott ügyfélkapu a szervezet üzleti ügyfeleinek szól, akik számára egyéni hozzáférést biztosít a vállalat az online szolgáltatások eléréséhez. Az oldal angol és német nyelven egyaránt elérhető – mondta Kovács Edit a Fővárosi Gázművek Rt. pr főmunkatársa.

Az új intranet rendszer egyik érdekessége, hogy minden szervezeti egységnek saját oldala van, melyet a jogosultsági beállításoktól függően a szervezeti egység munkatársai maguk szerkeszthetnek. A portálmotor lehetővé teszi új oldalak felvételét és azok teljes átrendezését akár átlagfelhasználók számára is.

„Fontos, hogy a hozzáértők maguk menedzselhessék tartalmaikat. Az új intranet lehetőséget ad az egyes osztályoknak, hogy a rájuk vonatkozó és hozzájuk tartozó információk a kellő időben, a megfelelő formában és helyen jelenjenek meg a belső hálón.” – mondta Kovács Richárd a Fővárosi Gázművek Rt. Marketing és pr osztály vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik