Üzleti tippek

Negyedmilliárdot bukott Friderikusz az RTL-peren

Összesen 214 millió forint kártérítés, továbbá tíz millió forint perköltség megfizetésére kötelezte a Friderikusz Produkció Kft.-t a Fővárosi Ítélőtábla pénteki jogerős ítéletében.

A televízió azért indított pert még 1999-ben, mert álláspontja szerint a kft. megszegte a Meglepő és Mulatságos című műsorra vonatkozó produkciós szerződését, mert az egyik részt nem adta át időben. A televízió ekkor elállt a szerződéstől, majd kártérítési pert indított.

Az RTL Klub közleménye szerint a Legfelsőbb Bíróság már 2002 áprilisában megállapította a szerződésszegést, azonban az okozott kár tárgyában azóta folytak a szakértői vizsgálatok.

“Most már jogerős bírósági ítéletem van arról, hogy a mindenkori legdrágább tévéműsort a magyar piacon én állítottam elő” – írta Friderikusz Sándor közleményében, hozzátéve, hogy természetesen jogkövető állampolgárként fog viselkedni. A televíziós szakember ugyanakkor megjegyezte: nem valószínű, hogy a legújabb kori jogtörténetben bárkit is egy műsorért, egy kulturális termékért ilyen mérvű kártérítésre ítélt volna magyar bíróság.

“A kamatokkal és a perköltséggel együtt most közel 2,5 millió dollár, illetve 1,8 millió euró fizetési kötelezettségem keletkezett. Megvárom az ítélet írásbeli változatát, de addig is – levegőért kapkodok!” – írja Friderikusz Sándor.


Az a közleményből nem derült ki pontosan, hogy a szakember által közölt összegek mire vonatkoznak; szerkesztőségünk keresi az ügyben Friderikusz Sándort.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik