Üzleti tippek

K&H: akár 50 millió forint tárgyi fedezet nélkül

A K&H Bank újabb hitelkonstrukciót vezetett be a hazai kis- és középvállalkozások (kkv) számára. Ennek keretében az ügyfelek akár tárgyi fedezet nélkül is hozzájuthatnak a rövidlejáratú, kedvező kamatozású hiteltermékekhez. A hitel biztosítékául a vállalkozás utolsó 6 havi bankszámlaforgalmát fogadja el a bank.

A 2005. október 10-én elindított „K&H könnyített gyorshitelek” konstrukció a vállalkozások rövid távú pénzügyi nehézségeire kínál megoldást. A bank közleménye szerint az egyszerűsített hitelezési rendszert arra a piackutatásokkal alátámasztott filozófiára építette, hogy a kkv-ügyfél egyrészt gyors hitelügyintézést vár el a banktól, másrészt előnyben részesíti a tárgyi fedezet nélküli elkötelezettséget.

Ezen gyorshitelek esetében a bizalmat – a cég ingatlanja, tárgyi eszközei vagy a tulajdonosok magánfedezete helyett – elsősorban maga a vállalkozás jelenti. A hitel fedezetét a cég utolsó 6 havi bankszámlaforgalma adja, emellett a bank kiegészítő biztosítékként a cég tulajdonosainak készfizető kezességvállalását kérheti. A hitel igényléséhez elegendő bármely más magyarországi pénzintézetnél vezetett bankszámlaforgalom, és csak a hitelszerződés megkötését követően szükséges az ügyfélnek a K&H Banknál pénzforgalmi számlát nyitnia.

A K&H könnyített gyorshitelek konstrukció keretében nyújtható folyószámlahitel, illetve rövid lejáratú rulírozó- és nem rulírozó (eseti) hitel is. A hitel összegét – mely elérheti az 50 millió forintot is – az utolsó 6 havi számlaforgalom, a cég árbevétele, valamint banki kötelezettségvállalásainak mértéke alapján állapítja meg a bank. Az ily módon meghatározott összeg az elkövetkező egy évben állandó, – nem befolyásolja a cég számlaforgalmának változása sem – így a vállalkozás 12 hónapon keresztül számolhat ezzel a kiegészítő forrással.

A vállalkozói gyorshitel-rendszer beindításával az elmúlt másfél évben megduplázódott a bank kisvállalkozói hitelállománya.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik