Üzleti tippek

Megszűnik a BBC magyar adása

Arab nyelvű tévéadást indít a BBC World Service, ennek finanszírozása érdekében megszüntetnek 10, főleg kelet-európai szerkesztőséget.

A napi 12 órán át sugárzó adás a világ első globális közszolgálati tévéje lesz 2007-től. Éves költségvetése mintegy 19 millió font lesz, munkatársainak száma pedig 148. Brit újságírószervezetek máris elítélték a 219 jelenlegi munkahely bezárását jelentő tervet.

A magyar mellett a bolgár, a cseh, a kazah, a lengyel, a szlovák, a szlovén és a thai nyelvű műsorok szűnnek meg 2006 márciusában, ezek közül sok a második világháború óta folyamatosan üzemel. A nem angol nyelvű műsorokat a brit külügyminisztérium finanszírozza, a 2005-2006-os évre mintegy 239 millió fontot ad a 42 nyelven üzemelő szolgáltatásra.


Magyarországon a BBC magyar adását átveszi a Kossuth Rádió és az Info Rádió is.

A BBC elnöke, Nigel Chapman szerint ez az átszervezés része a BBC reformjának, amelynek keretében 236 állást építenek le, és 201-et hoznak létre.

Az arab nyelvű BBC-tévadással szinte párhuzamosan jelentette be az arab nyelvű al-Jazeera tévé, hogy jövő tavasszal 24 órás angol nyelvű műsor sugárzásába kezd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik