Üzleti tippek

Bencsik reloaded: Demokrata Videó Televízió

A Magyar Demokrata e heti számához illesztve kezdik terjeszteni a Demokrata Videó Televízió (DVTV) DVD-korongjait - közölte a lapot főszerkesztőként, a digitális lemezt kiadó társaságot ügyvezetőként jegyző Bencsik András.

Az első számból ötvenezer készül; a társaság azzal számol, hogy három-ötezer értékesített példánynál ez a vállalkozás már megáll stabilan a lábán – mondta Bencsik András, hozzátéve, hogy a nullszéria előállítása mintegy hétmillió forintba került.

Megjegyezte, hogy a hetente közreadott 3,5-4 órás műsorokban látható lesz Pörzse Sándor Hír TV-ből ismert Terítéken című műsora, Matuz Gábor, a DVTV főszerkesztője és Siklósi Beatrix készítésében a nevükkel fémjelzett, korábban az MTV-n szerepelt Éjjeli menedék, Kerényi Imre Szerintem-je és az általa vezetett Sajtóklub, Szentmihályi Szabó Péter több színdarabja, valamint egy huszonéveseknek készült beszélgetőműsor.

Bencsik András, a DVD-t kiadó Nemzeti Reklámügynökség Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a műsort az első szám után – mivel a kulturális tárcánál ilyen formában nem tudták bejegyeztetni – egy DVTV Magazin című lap mellékleteként terjesztik, de számítanak arra is, hogy egyes kábelszolgáltatók műsorukra tűzik a produkciót. Mint mondta, a vállalkozást azért indították el, mert statisztikailag bizonyítható, hogy Magyarországon “a karakteresen konzervatív” értékrendhez köthető vélemény- vagy feltáró műsorokat “a nyilvánosság nem tolerálja”, miközben tény, hogy ezek a produkciók rendkívül népszerűek voltak. Ezért gondolták, hogy teremtenek egy “alternatív nyilvánosságot”, annak érdekében, hogy “a demokráciát a médiában is kiteljesítsék”.

Ez egy cenzúramentes televízió – mondta Matuz Gábor, hozzátéve, Magyarországon az elektronikus médiában őshonos a cenzúra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik