Üzleti tippek

Szolgáltató önkormányzatot fejleszt a HUMANsoft Kft. Csepelen

2005. október 11., Budapest – A HUMANsoft Kft. nyerte el Budapest-Csepel Önkormányzatának kis- és középvállalkozói célcsoportra fókuszált, közel 142 millió forintos információs infrastruktúrafejlesztési projektjét. Az egyedü

„A HUMANsoft Kft. elismerésének tekintjük a cég nyertes pályázatát. Bízunk benne, hogy az együttműködés eredményeként és önkormányzatunk új, korszerű információszolgáltatási formájának használatával az ügyfelekben megerősödik a „hatósági” szemléletet felváltó „szolgáltató önkormányzat” képe.” – mondta Tóth Mihály, Budapest-Csepel Önkormányzatának polgármestere.

A projekt legfontosabb célja, hogy az önkormányzat információinak feldolgozásával, és elérhetővé tételével javítsa a területén működő kis- és középvállalkozások (KKV-k) versenyképességét.
A HUMANsoft Kft. és az önkormányzat között – a GVOP 4.3.2. projektek nyertesei közül elsőként – október 4-én aláírt kivitelezői szerződés szerint, a projekt részletes szakmai tartalma egy három hónapos adatvagyon-felmérési és rendszertervezési fázist követően, 2005. december végére válik véglegessé. A projekt tervezett befejezése: 2006. szeptember 15. A közbeszerzést és a szakmai minőségbiztosítást is magába foglaló projekt bruttó értéke 150 millió forint, amelyet a GVOP Irányító Hatósága 131,25 millió, a BM EU Önerő Alap 11,25 millió forinttal támogat, így az önkormányzat effektív önrésze 7,5 millió forint.

A projekt az e-önkormányzati koncepció és az e-szolgáltató önkormányzat kialakítása felé történő első lépésnek fogható fel. A megvalósítás első szakaszában az adatvagyon minden elemére kiterjedő felmérés és adatvagyon térkép készül el. Az önkormányzat szakértőit bevonva meghatározásra kerülnek azok az adatvagyon elemek melyek az önkormányzati adatvagyon másodlagos hasznosításában részt vehetnek és kijelölésre kerülnek azok az adatvagyon elemek, melyeknek jelen projekt keretében publikálásra kerülnek.
Az adatvagyon másodlagos hasznosítása során a Plumtree Co. portál technológiáját fogjuk alkalmazni.
A felhasznált portál technológia korszerű technikai hátteret biztosít az adatvagyon elemek hatékony összegyűjtésére, menedzsmentjére és ellenőrzött, WEB felületen történő publikálására. A megoldásunk további előnye, hogy egy olyan integrált informatikai megoldás kerül telepítésre, mely segíti az önkormányzat, a polgármesteri hivatal, valamint a köztestületek munkájának hatékonyabbá tételét, a testületi tagok munkájához szükséges információkat és alkalmazásokat könnyen elérhetővé teszi, felületet biztosít a csoportmunka szolgáltatásainak elérésére.
A portál alapú megoldás előnye, hogy az önkormányzati ügyek intézésénél, az interakciókat távolról, elektronikus formában is elérhetővé teszi a KKV-k és civil szervezetek számára. Ennek egyik meghatározó feltétele, hogy az önkormányzati folyamatok, ügymenetek minél nagyobb mértékben elektronizáltak legyenek.
A portál rendszer olyan komplex integrált megoldást nyújt, amely a későbbiekben megkönnyíti az egyablakos ügyintézés megvalósítását.
A projekt keretében leszállításra és az önkormányzat jelenlegi informatikai rendszerébe integrálásra kerül a portál rendszer működéséhez szükséges hardver és alapszoftver, valamint a védett hozzáférést biztosító tűzfal megoldás.

Alexy Norbert, a HUMANsoft Kft. üzletágvezetője szerint a projekt közvetlen hatása már 2006 elejétől érezhető lesz Budapest-Csepel Önkormányzatánál, hiszen 2006 elejétől megkezdődnek a belső oktatások. Áprilisban elkezdődik az intranet rendszer kialakítása, valamint a belső elektronikus levelezés és csoportmunka általánossá tétele, amelynek elindításával megteszik az első lépéseket a „papírszegény” hivatal kialakítása felé. Az előzetes tervek szerint 2006 szeptemberében indul el a 18 szolgáltatás (adatcsoport) KKV ügyfeleknek, a lakosságot és civil szervezeteket érintő fejlesztések eredményei pedig 2006 végére lesznek érezhetőek. A megvalósítás és a projekt társadalmasítása során a megvalósító felek számítanak a támogatók – ipari partnerek, civil szervezetek, oktatási és művelődési intézmények – együttműködésére is.



###
A HUMANsoft Kft.-ről (www.humansoft.hu):
A magyar tulajdonú, 1989-ben alapított HUMANsoft mára teljes informatikai termék- és szolgáltatás portfoliót épített ki. A vállalat a teljes közigazgatási üzleti alkalmazásoktól az ezen rendszerek üzemeltetésén keresztül az informatikai rendszerek szervizeléséig teljes körű szolgáltatás nyújt. A vállalat 1991 óta forgalmazza a világ vezető számítógépgyártója, a DELL Computer számítógépeit, további kiemelt partnerei a Microsoft és az EMC. 2004-ben a cég 20 százalékkal, 6,6 milliárd forintra növelte forgalmát.


További információval szolgál:

Alexy Norbert, rendszerintegrációs üzletág igazgató
HUMANsoft Kft.
(tel.: 270-7600, e-mail: Norbert.Alexy@humansoft.hu )

Szlávik Zoltán, beruházási főtanácsadó, projektigazgató
Budapest-Csepel Önkormányzata
(tel.: 427-6166, e-mail: szlavik_z@csepel.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik