Üzleti tippek

Krizsó Szilvia kapta Friderikusz műsorát

Krizsó Szilvia vezeti a következő hónapokban a Magyar Televízió (MTV) A szólás szabadsága című műsorát – közölte a közszolgálati médium szóvivője kedden, egy nappal Friderikusz Sándor menesztése után az MTI-vel.

Az Este műsorvezetőjét Simon András műsorokért felelős alelnök kérte fel, hogy “ez évben vezesse a műsort” – mondta Holub Katalin.

Az MTV vezetése hétfőn döntött úgy, hogy a továbbiakban nem tart igényt Friderikusz Sándor munkájára sem műsorvezetőként, sem szerkesztőként, és felmondott az őt képviselő vállalkozásnak.

A szólás szabadsága című műsor volt vezetője egy vele készült, a múlt hét végén megjelent lapinterjúban úgy vélekedett: a politikának mielőbb el kell távolítania a Magyar Televízió éléről Rudi Zoltán elnököt, ellenkező esetben az intézménybe a szakmaiság jó ideig nem költözik vissza. A Népszabadságnak nyilatkozva Friderikusz Sándor úgy fogalmazott: a Rudi vezette MTV minimálisan sem felel meg a harmadik évezred műsorszolgáltatási igényeinek, és a máig ott lévő kitűnő szellemi muníció egy ember, a teljes joggal felruházott elnök és két társa” vezetési és emberi alkalmatlanságán vérzik el”.

A produkció – amely kevéssel indulása után a közszolgálati médium belső gyártású műsorává vált – 2003 áprilisa óta jelentkezik az MTV-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik