Üzleti tippek

Hollós János nem lesz rádióelnök

Hollós János, a Magyar Rádió alelnöke biztos abban, hogy nem ő lesz a közszolgálati rádió következő elnöke, szerinte csupán "matematikai esély" maradt arra, hogy még ebben az évben elnököt válasszanak az idén 80 esztendős közintézmény élére.

Hollós János ezt szombaton a Magyar Rádió erdélyi árvízkárosultak számára szervezett jótékonysági rendezvényén mondta az MTI-nek.
“Biztos, hogy nem leszek elnök” – mondta az alelnök az MTI azon felvetésére, hogy milyen esélyt lát arra, hogy a rádió újabb – decemberi – elnöki pályázatán ő lesz a győztes. Hollós János indoklásul a legutóbbi kuratóriumi meghallgatást idézte: “ezen legkevésbé a szakmai szempontok hangzottak el, leginkább a kuratórium elnökének (a szocialista delegált Gellért Kis Gábornak) érzelmi kitöréseit kellett hallgatnom”.

Arra a kérdésre, hogy lehet-e még az idén elnöke az intézménynek, Hollós János csupán annyit mondott, hogy “erre matematikai esély van”, a testület december közepén határoz.
Az alelnök megjegyezte: a rádió alapvetően kulturális és nem politikai intézmény. “Jelenleg két és fél adónkon gyakorlatilag éjjel-nappal kultúrát adunk, a politikai műsoraink nem túl hangsúlyosak, ellenben népszerűek, ezért a politika szeretné megpróbálni befolyásolni” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik