Üzleti tippek

Hízik a Klubrádió

Az eddig három frekvencia helyett ezentúl nyolc helyi rádió sugározza a Klubrádió műsorát. Arató András, a cég tulajdonosa tovább is lépne.

A Balaton környéki adókat üzemeltető Rádio Jam megvásárlásával újabb öt vételkörzetben hallható az adó műsora, így október 3-tól a potenciális hallgatók köre 3,5 millióra nőtt. A Jam adása eddig Ajkán, Balatonfüreden, Keszthelyen, Pápán és Veszprémben volt hallható.

Bocskai Zsolt, az adó főszerkesztője elmondta: napi 900 percnyi műsort gyártanak, hetente összesen 40 magazinműsorral jelentkeznek. A további növekedéshez a rádióállomásoknak egymástól tudnak elvenni hallgatót, és a reklámtortán is osztozniuk kell.

Ablonczy Ákos, a társaság marketingigazgatója elmondta, hogy 20 internetes portálon és hat tévében hirdetik majd magukat. A spotokban nemcsak image-, hanem programismertető reklámok is futnak majd. A mostani bővüléssel 20-25 százalékos növekedést szeretnének elérni, ami a rádiós reklámtorta évi 5 százalékos növekedése mellett bátor dolognak mondható.

A Klubrádiót tulajdonló Dunaholding Rt. vezérigazgatója, Arató András a Média és Marketingnek elmondta: minden racionális esetben, ahol több a pozitívum mint a negatívum, meg kell lépni a szükséges döntést – vagyis adott esetben tovább terjeszkedik a rádió. Arató arra nem akart kitérni, hogy a Rádió Jam többségi tulajdonának megszerzése mennyibe került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik