Üzleti tippek

Nem döntött a közéleti csatornáról a kuratórium

A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriuma indítványában további tájékoztatást kér a tervezett közéleti csatorna indításáról, és annak startját saját engedélyéhez kötné.

A kuratórium pénteki, rendkívüli ülésén a grémium nem döntött a dokumentumról – tájékoztatta az egyik társadalmi delegált az MTI-t.

Gráf Csilla elmondta, hogy a mintegy négyórás tanácskozás felét ügyrendi kérdések tisztázásával töltötték, ám ezt követően semmilyen információt nem kaptak az előkészületekről. Hiába tettek fel konkrét kérdéseket több tárgyban, azokra utólag sem kaptak választ – tette hozzá.

Mint mondta, határozati javaslatuk annak megállapítását kérte, hogy mindeddig nem kapták meg az új televíziós csatorna indításáról az általuk elvárt tájékoztatást.
A dokumentum tartalmazta azt is, hogy a testület mind a 29 tagja kapja meg a médiahatósági nyilvántartásba vételhez benyújtott dokumentumcsomagot, illetve, hogy csak a kuratórium jóváhagyásával születhessen döntés az új adó indításáról.
Gráf Csilla úgy nyilatkozott az MTI-nek, “mindent meg fognak tenni” annak érdekében, hogy megszerezzék a várt információkat, azt azonban nem tudta megmondani, hogy a médiahatósághoz fordulnak vagy újabb kuratóriumi ülést kezdeményeznek.

Czeglédi Lászlót, a testület elnökét az MTI-nek egyelőre nem sikerült megszólaltatnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik