Üzleti tippek

Rendben az ORTT

Kormánypárti szavazatokkal, tizenegy támogató voks és hat tartózkodás mellett, általános vitára alkalmasnak találta az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tavalyi zárszámadását keddi ülésén a parlament kulturális és sajtóbizottsága.

Kovács György, a médiahatóság elnöke a tanácskozáson arról beszélt, hogy jelenlegi formájában finanszírozva 2007-re jelentős problémák keletkeznek a szisztémában; “a hosszú évek óta meglévő tartalékokat folyamatosan tesszük bele, visszük bele a rendszerbe”. Mint mondta, 2000 óta folyamatosan, emelkedő mértékben használják fel azokat a forrásokat, amelyeket korábban is biztosított a médiatörvény, ám nem osztották ki őket, mert “nem állt úgy a rendszer, nem volt annyi szereplő”. Jövőre 800 millió forint áll rendelkezésre a források részleges pótlására, ám 2007-ben “nagyon komoly működési problémákkal” kell számolni, ha nem változtatják meg a rendszert.

Az ORTT és a Műsorszolgáltatási Alap tavalyi évi működéséről szóló számvevőszéki beszámoló kapcsán Sági József (Fidesz) azt mondta: az Állami Számvevőszék által megfogalmazott “technikai észrevételek” miatt nem tudják elfogadni a dokumentumot. Szavai szerint a médiahatóság “egyre kevésbé teljesíti feladatát”. Hozzátette: az intézmény “maximálisan kiszolgálja azt a kormánypárti többséget, amely pillanatnyilag is a tenyeréből eteti”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik