Üzleti tippek

A menedzsment mulasztása miatt késik a Duna TV új csatornája

A menedzsment mulasztása miatt nem tárgyalta még a Duna Televízió Autonómia nevű csatornájának indításáról szóló anyagot a közszolgálati médiumot felügyelő testület kuratóriuma - közölte Bíró Sándor, a grémium elnöke.

“Azért nincs kuratóriumi döntés, mert az elnök három hete nyújtotta be az erre vonatkozó javaslatot” – nyilatkozta a Hungária Televízió Közalapítvány vezetője az MTI-nek, megjegyezve, az elnökség jövő csütörtökön, a kuratórium október 20-a körül tárgyalja az előterjesztést. Cselényi László, a közszolgálati médium elnöke csütörtökön beszélt arról: nem indul el idén karácsonykor a Duna Televízió új, Autonómia nevű műholdas csatornája; a táraság a napokban visszavonta az Országos Rádió és Televízió Testülethez (ORTT) benyújtott nyilvántartásba vételi kérelmét, nehogy a médiahatóság “a hiányzó adatok folytán visszautasítsa” azt. Mint mondta, a dokumentációból egyetlen irat hiányzik: ez a médiumot felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumának döntése, amellyel hozzájárul az új csatorna indításához.

A Duna Televízió elnöke áprilisban jelentette be, hogy két új adó indítását tervezik; a menedzsment augusztus elején nyújtotta be az Autonómia elnevezésű, kisebbségekkel foglalkozó műholdas csatorna dokumentációját az ORTT-hez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik