Üzleti tippek

Kampányhírek

Initiative Budapest

A Ferrero szeptembertől egy új, 30 másodperces tévéspottal népszerűsíti Kinder Happy Hyppo termékét és annak új, csokoládés ízvariánsát az RTL Klub, a TV2 és a Minimax csatornákon. Az „Egy kis vidámság víziló formában” szlogenű televíziós kampányt rovatszponzoráció támogatja a gyerek sajtó.
Szeptember 1-jétől ismét látható a tévében a Kinder Pinguí nyáron bemutatott pingvin totyogásos reklámfilmje. A 30 másodperces image spotot ezúttal 5 másodperces promóciós filmek kísérik, amelyben a gyártó arra hívja fel a figyelmet, hogy „a 8 Kinder Pinguí egyike a családi csomagban most ajándék”. A kampány a TV2-n, az RTL Klubon és a Coolon fut. A Ferrero médiaügynöksége az Initiative Budapest.
„Mindennapi frissesség, nem mindennapi áron” szlogennel zajlik a televízióban a Carefree Essential tisztasági betét bevezető kampánya. Az m1, az RTL Klub, a Viasat3 és a Spektrum hirdetési blokkjaiban futó 15 másodperces spot az egész napos frissességre és a 229 Ft-os bevezető árra fókuszál. A kreatívot a Lowe GGK jegyzi, a kód mellett található kérdés: Szeptember elején indult és a júliusban megismert 30 másodperces reklámfilmmel fut a Sygnal White System fenntartó kampánya a tévében. A televíziós megjelenéseket ezúttal is indoor (moziban elhelyezett free.cardok) és outdoor (teljes villamos-fóliázás, ballusztrád) reklámok támogatják, „Láthatóan fehérebb fogak, két héten belül” szlogennel. A médiatervezést az Initiative Budapest intézte.

MC Mediacompany

Szeptember 1-jén a Váci utcában megnyitotta kapuit az első magyarországi H&M üzlet. Európa legnagyobb forgalmú ruházati láncának érkezését B/1-es metróplakátok, sajtóhirdetések és hostesz promóció támogatta. Ezeken fő helyet kapott az a promóciós üzenet, miszerint az üzletnyitás napján az első 100 vásárló ingyen farmernadrágot kap ajándékba. A médiafoglalást az MC Mediacompany végezte.
A Nokia útjára indítja új, interaktív játékát, a Nokia 20Lives-t, amely a játékok, a film, a divat és a zeneipar világának elemeit ötvöző, új generációs internetes és mobilélményt nyújt. A szeptember 19-én induló játék húsz, véletlenszerűen kiválasztott, kitalált ember életébe csöppenti bele a játékost. A felhasználó úgy látja majd a világot, ahogy a szereplő; találkozik a karakter családjával és barátaival; dolgozik a munkahelyén, és meghozza a szükséges döntéseket. A játékosok ezen döntések alapján válnak sikeressé, vagy buknak el a játék során. A Nokia 20Lives játékra 2005. augusztus 29-től október 11-ig a www.nokia.com/20Lives címen lehet jelentkezni. A 21 európai országban 11 nyelven zajló játék október 13-án ér véget. A fiatalokat megcélzó kampány a mai showműsorok és valóságshow-k világát adja vissza, ahol a játék szóvivője Phil Blitz, sales manager, lehetőséget ad nekünk, nézőknek, hogy egy másik életet kipróbáljunk. A magyar nyelven is működő virtuális szerepjátékban értékes nyeremények találnak gazdára. A médiakampány a regisztrációs időszak alatt zajlik (augusztus 29–szeptember 19.) 30 és 10 másodperces tévéspotokkal, a sajtóban borító, illetve szalaghirdetéseken, az online médiában pedig billboard és superbanner felületeken. Célja, hogy minél több résztvevőt csábítson játékra, szlogenje: „Új nap, új élet”. A printek többféle fősorral futnak, a Metróban megjelenő szalaghirdetéseken egyebek között ezek olvashatók: „Kezdj új életet! Akár hússzor!”, „Nem férsz a bőrödbe? Bújj valaki máséba!”, „Elszalasztanád 20 életed nagy esélyét?”
Augusztus elejétől október végéig tart a Nokia 8800 csúcskategóriájú telefonkampánya, melyben tévé, sajtó, indoor és ambient médiaeszközök vesznek részt. A tévében 30 és 20 másodperces spotok futnak, sajtóban főként borító vagy duplaborító hirdetések jelennek meg, sok esetben formalakozással, hangsúlyozva a telefon különleges design-ját. Az indoor médiában A1 Light felületeken tűnik fel a különleges készülék, melyhez a csengőhangokat egy híres japán zeneszerző írta, kifejezetten a Nokia számára. Mint alternatív médiamegoldás, a 8800 a diszkók közönségét a lézer technikával működő 3D Holo FX vetítés segítségével próbálja elcsábítani. A 18–40 év közötti jól szituált, műszaki újdonságokra fogékony férfiakat célozta meg a Nokia új mobilkészülékével, az N90 képkezelő csúcsmodellel, amit a szaklapok szerkesztőségeit tömörítő legnagyobb európai szervezet, a European Imaging and Sound Association (EISA; Európai Kép-, és Hangszövetség) a 2005–2006. év Európai Médiatelefonjának választott. Az áprilisban bemutatott, kamerás Nokia N90 a Nokia új, nagy teljesítményű multimédiás telefonokat tartalmazó Nokia Nseries termékskálájának csúcskészüléke, a mobilkészülékek közül elsőként rendelkezik a kiváló minőségű Carl Zeiss optikával, így a legigényesebb fényképező ügyfél elvárásainak is megfelel. Az augusztus 18-tól szeptember 29-éig tartó magyarországi kampány különlegességét az életmód és fotós magazinokban megjelenő kreatív anyagok adják: a hirdetésekre Nokia N90 mobillal készült képeket ragasztott az ügynökség, így kihangsúlyozva a mobilkészülékkel fényképezett fotók minőségét. A sajtóban és interneten futó kampány szlogenje: „Láss, hallj, érezz – másképp! A Nokia médiaügynöksége az MC Mediacompany, kreatív ügynöksége a Grey a pr munkát pedig a Weber Shadwick végzi.
A Viasat3 új és saját készítésű műsorokkal (Sztárvár), mozifilmekkel (egy-egy világsztár legjobb filmjei, szeptemberben Tarantinoé), régi programok új szériáival (CSI NY – Gary Sinise; Guiness Records) és sporttal (Bajnokok Ligája) tervezi növelni a csatorna nézőtáborát. Az említett műsorok egymással párhuzamosan futó kampányainak célja, hogy erősödjön a csatorna imázsa, hogy új nézőket szerezzenek illetve, hogy a már meglévő nézőtábor jobban kötődjön a csatornához. A szeptemberi kampány elemei: citylight plakátok, kétféle sajtóhirdetés (tv és női lapokban 1/4 fekvő hirdetés a 3. oldalon az oldalszámot a Viasat3 3-as logója helyettesíti és a műsorok otthoni bekarikázását felidéző piros karika) és saját promospotok.
Szeptemberben és októberben a UPC-nek négy kampánya is fut egymással párhuzamosan. A cég internetszolgáltatását, a Chellót népszerűsítő hirdetések a televízióban, a köztéren (óriásplakát, MAHIR oszlop, járműreklám), a sajtóban, a mozikban, valamint indoor és internet felületeken jelennek meg „könnyebb, mint gondolná” fősorral. A szeptember 5-től október 31-ig tartó multi promóció keretében az új Chello Classic előfizetők UPC telefont kapnak ajándékba, így a két szolgáltatásért havonta mindössze 9900 Ft-ot kell fizetniük.
A UPC most kedvezményes belépési, valamint 3900 Ft-os havidíj mellett kínálja 150 televízió csatornát tartalmazó műholdas szolgáltatását, a UPC Direct-et. Az akciót kommunikáló kampány egy 30 másodperces tévéspottal indult szeptember 1-jén, melyet egy ugyancsak 30 másodperces rádióreklám követett négy nappal később. A kábeltévé szolgáltatást népszerűsítő kampány köztéren és a rádióban fut „Világot látni könnyebb, mint gondolná…” fősorral és „… a UPC kábeltelevízióval” sub-headline-nal. A szolgáltató ezen a termékvonalon is egy kedvezményes ajánlatot kommunikál: bekötési díj nélkül, évi 9600 Ft-os kedvezménnyel kínálja az új előfizetőknek kábeltévé-csomagjait. A UPC vezetékes telefonszolgáltatása októbertől még több vidéki városban válik elérhetővé. A lokális termékbevezetést köztéri hirdetések és rádióreklámok támogatják a helyi médiában. A Chello, a kábeltévé és a UPC Telefon kreatívokat a TBWA, a UPC Direct-ét a Well jegyzi, a médiateendőket az MC Mediacompany látja el.
Szeptember 1-jétől ismét látható a márciusban bevezetett Mr Proper 2in1 30 másodperces, költözős reklámspotja a televízióban (a fenntartó kampány egyszerre fut Magyarországon, Csehországban és Horvátországban). A film által kommunikálta termékelőny: a Mr Proper 2in1 tisztít és fertőtlenít egyben, időt és energiát spórolva ezzel a háziasszonyoknak. A tévékampányt eladáshelyi POS anyagok támogatják. A szlogen a mér jól ismert: „Bízza Mr Properre a munkája nehezét”, a kreatív adaptációt a Grey végezte, a médiatervezést a Starcom, a -vásárlást az MC Mediacompany intézte.

Media Insight

A Budapest Bank a televízióban, a sajtóban és online felületeken hirdeti Akciós Adósságrendező Hiteleit. A nyár elején bevezettet adósságrendező hitel igénybevevői most 1 százalékos kamatkedvezményt kapnak a tartozásaikat megvásárló és egyetlen, jelzálog fedezetű hitellé alakító banktól. Az akciót a televízióban két darab 20 másodperces spot kommunikálja szeptemberben, „Úgy érzi, hogy viharfelhők gyűlnek a feje fölött?” illetve „Úgy érzi, hogy minden ajtó bezárult Ön előtt?” felütéssel.
Ugyancsak szeptemberben indult a Budapest Bank Vállalati Számlavezetés kampánya is, melynek középpontjában az 1 Ft-os számlavezetési díj áll. A konstrukciót népszerűsítő hirdetések a sajtóban, a köztéren és az interneten láthatók október végéig. A printeken az „Igen, csökkenthetők vállalkozásának kiadásai!”, az óriásplakátokon az „1 forint a vállalkozói számlavezetés díja!” fősor olvasható. A Budapest Bank kampányok kreatívjait az Euro RSCG készíti, a médiateendőket a Media Insight látja el

MindShare

Szeptembertől újra látható a hazai tévécsatornákon az Oral B Cross Action Vitalizer fogkefe júniusban bemutatott 30 és 15 másodperces spotja. Az Ogilvy & Mathet által adaptált filmek központi üzenete: az új Oral B fogkefe segít megelőzni a fogínybetegséget, puha gumisörtéivel és Criss-Cross szálcsomóival a lepedék akár 90 százalékát is eltávolítja. A szlogen: „Oral-B. Alapos, akár egy fogorvos.”
A televízióban, a nyomtatott sajtóban és óriásplakáton fut szeptemberben a Baumax „Le az árakkal!” kampánya. A barkácsáruház m1-en és a TV2-n futó, új 20 másodperces spotjának pack-shotjában a hónap elején a Davos kandalló és annak akciós ára tűnik fel. Az óriásplakátok egy részén a kandalló, másik részén egy elektromos láncfűrész és egy fúrókalapács látható. A Baumax magyarországi kreatívügynöksége a Publicis, médiaügynöksége a MindShare.
Szeptemberben indult és december végéig tart a Gillette Series borotva gél legújabb kampánya. A hab és gél termékformát összehasonlító 30 és 15 másodperces tévéspot a nagyobb kereskedelmi csatornákon fut. A szlogen továbbra is: „Gillette. Férfiasan tökéletes.” A kreatív adaptációt az Ogilvy&Mather végezte, a médiafoglalást a MindShare intézte.

OMD Hungary

A Chipita „Harapj rá a milliókra!” szlogennel futó őszi nyereményjátékában azok vehetnek részt, akik augusztus 22. és november 30. között promóciós csomagolású 7Days MIDI vagy MINI croissant, illetve Bake Rolls kenyér chipszet vásárolnak. A csomagok egy részébe készpénzt, másik részébe kódot rejtett a gyártó, ez utóbbiakat sms-ben kell visszaküldeni a kód mellett található kérdés válaszával együtt. A helyesen válaszolók között a Chipita kéthetente egy-egy, vagyis összesen 5 db egymillió forint értékű bankkártyát sorsol ki. A promóció beharangozása egy 15 másodperces spottal zajlik a televízióban (Tv2, Viasat3, Cool). A kampány célcsoportja a 15–24 éves korosztály, a kreatívokat a DDB készítette, a médiatervezést és -vásárlást az OMD Hungary végezte.

Starcom

Új kampánnyal jelentkezik szeptemberben a Fiat. A 15 másodperces tévéspotok és a 25 másodperces rádióreklám a korábbi Multijet filmekben feltűnt, népszerű Gianni Annoni hangján szólalnak meg. A jellegzetes, olaszos hangzás arra hívja fel a figyelmet, hogy a limitált szériás Fiat Stilo modellek és a kitűnő felszereltségű Fiat Punto Classic vásárlói igazi értéket kaphatnak a pénzükért. A tévéspotok adaptációját és a rádióspot helyi fejlesztését a D’Arcy Avenue Reklámügynökség végezte, a médiatervezés és -vásárlás feladatait pedig a Starcom látta el.

Az Árkád Örs vezér tere és az Árkád Pécs bevásárlóközpontokban hamarosan megrendezésre kerül az Őszi Divathét programsorozata. A trendek iránt érdeklődő látogatók a szeptember 23-tól október 2-ig tartó rendezvény hat napján, napi több alkalommal nyerhetnek bepillantást a divat világába a rendkívül színvonalas, exkluzív divatshowk keretében. Az eseményt óriásplakátok, citylight-poszterek, sajtó- és rádióreklámok népszerűsítik. A helyi fejlesztésű kreatív anyagokat a D’Arcy Avenue Reklámügynökség készítette, a kampánnyal kapcsolatos médiateendőket pedig a Starcom intézte.
Irodai színes nyomtatóit népszerűsíti a Canon szeptemberben. A két részből álló sajtókampány témája a vállalkozásokon belüli színes nyomtatás. Az IT menedzsereket állítja középpontba az általánosabb hirdetés, míg a másik kifejezetten a felső vezetőknek szól. Mindkét hirdetésben egy-egy gyakori problémára kínál praktikus megoldást a Canon, közvetlen, „értő” hangvételben. A reklámkampány adaptációját a D’Arcy Avenue Reklámügynökség végezte. Az egyedi médiatervezés és -vásárlás feladatait pedig a Starcom látta el. A Canon szeptemberben nagyformátumú nyomtatóira készített sajtóhirdetést. Az egy kreatívval megjelenő kampányban a nagyméretű, élethű nyomtatott anyag játszik főszerepet. A reklámkampány adaptációját a D’Arcy Avenue Reklámügynökség végezte. A médiatervezés és -vásárlás a Starcom feladata volt.

Zenith Media

A T-Com a márkaváltás részeként új készülékcsaládot vezetett be. A Sinus telefonok megjelenésükben és funkciójukban is hasonlatosak a mobilkészülékekhez. A kampány fő motívuma a készülékek egyediségét adó „magenta gomb”, melynek megnyomásával (többek között) a Tudakozó plusz szolgáltatás érhető el. Az augusztus 3-tól futó süteményes spot már a második a sorozatban. Az első, lépcsőházi-becsengetős film június végén került adásba és csaknem egy hónapig futott. A Sinus készülék magenta gombos hirdetései a televízió (RTL Klub, mi, TV2, Viasat3, Sport1, National Geographic, Spektrum) mellett a sajtóban (országos és vidéki napi, illetve hetilapok), közterületen és az interneten jelennek meg „Egy gombbal több, száz gonddal kevesebb” fősorral. A kampány kreatív kivitelezését a Lowe GGK végzi.
A T-Com – Tele2 kommunikációs csatározása nyomai eddig is fellelhetők voltak a médiában, azonban a T-Com a Favorit Plusz kampányával nyilvánosan is kiásta a csatabárdot. A kommunikáció magját alkotó reklámfilmben az agilis T-Com előfizető hölgy a Tele2 házaló ügynök minden érvére saját Favorit Plusz díjcsomagjának jobb ajánlatával vág vissza, melynek hatására a Tele2 ügynök lesújtottan távozik. A Team reklámügynökség által forgatott 30 másodperces tévéspottal az m1, az RTL Klub, a TV2, a Viasat3, a Spektrum, a Sport1 és National Geographic reklámblokkjaiban találkozhatunk. A teljes hétvégén és hét közben naponta 18 órán át érvényes 0 forintos percdíjat hangsúlyozó 30 másodperces rádióspot a Slágere, az Info Rádióban, a Rádió Cafén és a Klub Rádióban fut, az „Ugye nem szeretne minden percért fizetni?” fősorú printek pedig a napilapokban és óriásplakáton jelennek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik