Üzleti tippek

CSALÁDBARÁT MUNKAHELY A KÜRT – Újabb elismerés a cégfilozófiáért

2005. szeptember 20., Budapest – A KÜRT Rt. lett a „Családbarát Munkahely Díj 2005" pályázat győztese a középvállalati kategóriájában. A díjat dr. Göncz Kinga, család és szociálpolitikai, esélyegyenlőségi miniszt

A „Családbarát Munkahely 2005″ pályázat hatodik alkalommal került kiírásra. A díjért kis-, közép- és nagyvállalat, valamint költségvetési szerv kategóriákban pályáztak. A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium megbízásából a Foglalkoztatási Hivatal, valamint az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium által meghirdetett pályázat díjazottjai azok a vállalatok és intézmények voltak, amelyek sikerességéhez jelentősen hozzájárulnak a dolgozók munkahelyi és családi kötelezettségeit egyaránt figyelembe vevő, családbarát intézkedések.

A KÜRT Rt. tavalyi, elismerésekben gazdag évét követően – amikor elnyerte az Amerikai Kereskedelmi Kamara „Egészséges Munkahely AmCham Díját” –, most a középvállalati kategóriában ért el első helyezést a dolgozók jó munkakörülményeinek és a családi szempontok szem előtt tartásáért. A díj odaítélésekor a zsűri többek között olyan szempontokat vett figyelembe, mint például azt, hogy a cég dolgozói különböző munkaidőmodellekből választhatnak, zökkenőmentessé teszik a hölgyek szülés utáni visszatérését a munkába, a munkatársak különféle juttatásokban és elismerésekben részesülnek, nagy figyelmet szentelnek az egészségmegőrzésnek, valamint rendszeresek a családdal együtt szervezett céges meg- és kimozdulások. Az egészségügyi és a családi szempontok érvényesülését mutatja az is, hogy a cég vezetése előírta: minden dolgozónak az év során 10 nap szabadságot kötelező egyben kivennie. A kollégák elismerésének egyik példája a nemrégiben – cégen belül – létrehozott két KÜRT Díj: a „Legerősebb láncszem” és a „KÜRTündér”, amelyek odaítélésében az összes dolgozó szavazata dönt és az első helyezettek egy kellemes utazást nyernek, míg a dobogósok pénzbeli elismeréssel gazdagodnak.

A cég családbarát szemléletét tovább erősítette az egyre több „KÜRT-ös baba” születése, valamint a KÜRT munkatársainak összesen 12 bölcsődés- és óvodáskorú gyermeke. Ez a KÜRT vezetését arra ösztönözte, hogy komolyan fontolóra vegye egy gyermeknapközi létrehozását. Ezzel a gyermekeket vállaló kollégák számára – a gyermek elhelyezésével illetve felügyeletével kapcsolatos nehézségeket kiiktatva – további segítséget nyújtanának, ami a munkavégzés kiegyensúlyozottságát és stresszmentességét is elősegítené.

„Számunkra a legértékesebb erőforrás maga az ember. Munkatársaink tudásából, tapasztalataiból profitál cégünk nap mint nap. Költségeink legnagyobb részét az élőmunka képezi, így humánpolitikánkban kiemelt szerepet kap az ő jó és jól létük, szellemi és testi egészségük karbantartása. Ez a KÜRT számára az értékmegőrzés egyik legfontosabb szempontja.” – mondta Kmetty József, a KÜRT Rt. vezérigazgatója, majd hozzátette: „Egy munkahely családbarát szemlélete, ha üzleti oldalról nézzük, nem jótékonykodás, hanem jól felfogott, megértett közös érdek.”

A KÜRT RT. CSALÁDBARÁT HUMÁNPOLITIKÁJÁNAK NÉHÁNY PONTJA

A KÜRT kiemelt gondossággal foglalkozik kismama dolgozóival
A kollégák átlagéletkora 33,5 életév, vagyis – manapság – a családalapítás „csúcskora”. Ezért még a gyermek születése előtt minden orvosi vizsgálatra és felkészítő eseményre a kismama időbeli támogatást kap a cégtől, és a várandósság ideje alatt rugalmasan alakíthatja munkaidejét. A gyermek születésekor minden újszülött után – fiú születésekor 100 ezer, leány születésekor 100 ezer +1 forint – támogatást ad a cég, akár a papa akár a mama dolgozik a KÜRT-ben. Igény szerint az otthon levő kismamáknak távmunkában, projekt keretében vagy részmunkaidőben végezhető feladatokat biztosítanak, hogy így anyagilag is hozzájáruljanak az újdonsült családok boldogulásához.

Családi rendezvények
A KÜRT „nyitott” kultúrájára nem csak a szervezeten belüli közös kikapcsolódásra lehetőséget adó programok szervezése a jellemző, hanem ettől jóval tágabb – a családtagok bekapcsolódására is lehetőséget adó és erre különös tekintettel odafigyelő – családcentrikus szemlélet. A sportolási lehetőségeken kívül évente több ízben szerveznek családtagok részvételével egybekötött egyéb programokat is. Már 16 éve rendszeresen egy hosszú hétvégét töltenek el családtagjaik és partnereik, valamint az ő családtagjaik körében, valamelyik magyarországi hotelben. Évközben valamennyi ünnepet (Karácsony, Új Év, Húsvét, Mikulás, születésnapok, stb.) megünnepelik kollegáikkal és gyermekeikkel.

###

A KÜRT Rt. (www.kurt.hu ) 1989-ben kezdte meg tevékenységét, és az elmúlt 15 év folyamán a magyar számítástechnikai piac meghatározó vállalkozásaként működött. Külföldi tevékenysége megerősítésére Ausztriában és Németországban leányvállalatokat alapított.
A KÜRT az információbiztonság területének vezető szakértője az adatvédelem és adatbiztonság teljes palettáját átfogó, a nemzetközi és hazai szabványoknak megfelelő módszertana és auditorai révén. Európa egyik vezető adatmentő cége világviszonylatban is elismert adatmentési technológiával, évi 2000 adatmentéssel.

További információk: Csuba Dea, marketing igazgató (Telefon: 424-6666, E-mail: dea.csuba@kurt.hu )

Ajánlott videó

Olvasói sztorik